ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ - FRENCH NICCI - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Βιβλίο μυστηρίου και μετρίου θρίλερ με ανατροπές κατά την πλοκή με δείγματα ψυχολογικού ενδιαφέροντος δίνοντας έμφαση στον ψυχισμό και στα βαθύτερα κίνητρα..Οι συγγραφείς είναι γνωστοί και από την σειρά άλλων βιβλίων τους.Βασικός χαρακτήρας μία ψυχολόγος η οποία κλητεύθηκε από την αστυνομία για την αξιολόγηση ενός ατόμου ψυχολογικά διαταραγμένου και ξεκινά η ιστορία του βιβλίου όπου τον πρωταρχικό ρόλο τον έχει η ψυχολόγος και όχι η Αστυνομία η οποία την θαυμάζει για την ιδιόμορφη ποιότητα των γνώσεων της.Χαρακτήρας κλειστός και ταραγμένος αλλά συνδυάζει γεγονότα και σκέψεις και βγάζει αποτελέσματα βοηθώντας άτομα και καταστάσεις.Για τον εαυτό της όμως δεν βλέπω καμμιά πρόοδο όσον αφορά τον εσωτερικό της κόσμο.Πως γίνεται όμως να βοηθά άλλους και όχι τον εαυτό της?Ένα βιβλίο καθόλου βαρετό και οι συγγραφείς έχουν δέσει τα πάντα με αξιόλογο τρόπο με μία υπόθεση ιδιαίτερη και η εξέλιξη της ανατρεπτική.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μπες στο Κόκκινο Δωμάτιο - εκεί που οι χειρότεροί σου εφιάλτες γίνονται πραγματικότητα.
Μετά τη βίαιη επίθεση που δέχεται η ψυχίατρος Κιτ Κουίν από έναν κρατούμενο, είναι αποφασισμένη να επιστρέψει γρήγορα στη δουλειά της. Όταν η αστυνομία ζητάει τη βοήθειά της για να συνδέσει τον άντρα που της επιτέθηκε με μια σειρά δολοφονιών, εκείνη αρνείται να δεχτεί το προφανές.
Όμως, όσο πιο κοντά την οδηγεί η έρευνά της στην αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα άγρια εγκλήματα, τόσο πιο κοντά βρίσκεται και η Κιτ στον σκοτεινό πυρήνα των προσωπικών της φόβων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)