ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΟΡΤΩ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Είναι το πρώτο βιβλίο του κ.Κορτώ που διάβασα και διαφορετικό από τα άλλα.Γρήγορη αφήγηση και μια γραφή άμεση,γλαφυρή,ειλικρινή και καυστική σε ορισμένα σημεία.Οικογενειακή ιστορία που δεν μπορώ να την κρίνω σαν αναγνώστρια.Βασικά μια αυτοβιογραφία της μητέρας του μέσα από τα μάτια του γιού,ξεδιπλώνοντας όλες τις πτυχές της ζωής της,των κρυμμένων μυστικών αλλά και τα οικογενειακά πάθη.Έντονο και αποκαλυπτικό το συγκεκριμένο βιβλίο,τολμώντας να φανερώσει τα διάφορα μελανά σημεία του γενεολογικού του δένδρου και μέσα από αυτό ο συγγραφέας κάνει την δική του ψυχανάλυση.Κύρια πρωταγωνίστρια η μητέρα που είναι σε πρώτη θέση τόσο στον πραγματικό αλλά και ψυχικό του κόσμο.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η ιστορία μου αρχίζει από το τέλος – το δικό της και το δικό μου. Έτσι ξεκινά το Βιβλίο της Κατερίνας, μιας γυναίκας που πάλεψε μια ζωή με την ψυχική αρρώστια, και που, αν νικήθηκε, έζησε και μεγαλούργησε ταπεινά χάρη στην αγάπη. Μια οικογενειακή σάγκα γεμάτη ζοφερά μυστικά και θανάσιμες ενοχές, ένα βιβλίο μυστηρίου γύρω από έναν αδιανόητο φόνο και τα δυο του θύματα, και μια κατάδυση σε μια ψυχή που συγκλονίζει με το φως και το σκοτάδι της.

Μας λέει η Κατερίνα:

Αυτό το βιβλίο δεν έχει σκοπό να πληγώσει κανέναν, εκτός απ’ αυτούς που θα το διαβάσουν.

Αυτό το βιβλίο, θα πουν, είναι γεμάτο ψέματα. κακοήθειες, ανακρίβειες, παραχάραξη της οικογενειακής μας ιστορίας από ένα μυαλό χολωμένο κι άρρωστο, που γυρεύει εκδίκηση

για τον θάνατο που μόνο του επέλεξε. Ωστόσο εμένα αυτή είναι η αλήθεια μου, κι από κει και πέρα, ο καθείς ας διαλέξει τη λήθη που του ταιριάζει, που τον ανακουφίζει. έτσι είναι αν έτσι νομίζουνε.

Αυτό το βιβλίο με διαλύει.

Αυτό το βιβλίο έχει σκοπό να με διαλύσει, να με κάνει κομμάτια. Μέσα στα κομμάτια μου είμαι. 

Κι όποιος την ακούσει δεν θα την ξεχάσει ποτέ