ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑΜΠΑΚΟ - ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΕΡΒΑΝΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Από τον τίτλο και μόνο μπαίνεις και εσύ στα όνειρα και το ταξίδι που σου προσφέρεται μέσω της εξαιρετικής-ποιητικής-εμπεριστατωμένης εξαιρετικής λογοτεχνικής γραφής και του συγγραφικού οίστρου της κυρίας Περβανά μέσω της αφήγησης και του αφηγηματικού χρόνου.
Αριστοτεχνικός τρόπος γραφής σ'ένα παιχνίδι λέξεων σωστά δομημένος δίνει στον αναγνώστη ενεργή συμμετοχή διευρύνοντας τον ορίζοντα της γνώσης και οξύνοντας το γλωσσικό αισθήτηριο καθιστώντας τον συγχρόνως ικανότερο να αντιλαμβάνεται.
Η πλοκή της ιστορίας ξετυλίσσεται από την βασική ηρωίδα στην οποία είναι και πρωταγωνίστρια.Διηγήσεις γεγονότων και πράξεων ξεκινούν από το 1922 και φθάνουν μέχρι το 1960 και που έχουν σχέση με τους χαρακτήρες των ηρώων(ψυχικές καταστάσεις και άλλα),αλλά και της ηρωίδας φορτίζοντας συναισθηματικά τον αναγνώστη με τις εναλλαγές εικόνων αναλόγως των περιστάσεων.Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τις ζωές όλων των προσώπων(κατά τον ξεριζωμό της Σμύρνης,την Γερμανική και Βουλγαρική κατοχή,τον εμφύλιο και μετά)και ιδιαίτερα της ενωμένης οικογένειας και στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα και που κυριαρχούν η τόλμη,οι εμπειρίες,ο δυναμισμός,η γενναιότητα της ΓΥΝΑΙΚΑΣ (Μάνα,κόρη,αδελφή,ερωμένη,σύζυγος) παρ'όλο που η ζωή τους ήταν γεμάτη πόνο,πείνα,μόχθο,αγώνα.ΠΟΛΥΜΝΙΑ -ΚΟΡΝΗΛΙΑ-ΖΑΦΕΙΡΩ.Θαύμασα και ζήλεψα τον αγώνα αυτών των γυναικών που παρ΄όλες τις αντιξοότητες και της συντηριτηκής κοινωνίας εκείνης της εποχής τα κατάφερα και βγήκαν και πιο δυνατές αγωνίζοντας με όλη την δύναμή τους με θάρρος και εκπληρώνοντας στο τέλος τους στόχους τους.
Εξαίσιο λογοτεχνικό βιβλίο που σε καθηλώνει,σε αγγίζει που ταυτίζεσαι με τον χρόνο της ιστορίας και τέλος σου μεταδίδει ελπίδα μέσω των σκέψεων.
Βιβλίο που δεν θα ξεχασθεί,αλλά που θα ξαναδιαβασθεί παίρνοντας κουράγιο και δύναμη από τους ήρωες του...