ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΑΣ - ΠΑΥΛΟΣ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ


 Μια πλοκή που μας ταξιδεύει ΑΙΓΥΠΤΟ –ΚΩΝ/ΠΟΛΗ- ΒΕΝΕΤΙΑ –ΝΟΤΙΟ ΓΑΛΛΙΑ και αλλού γνωρίζοντας μας δύο καρδιακούς φίλους από διαφορετική κοινωνική τάξη ,διαφορετικοί κόσμοι στο διάβα τους,διαφορετικά μονοπάτια διαβαίνουν,ξεδιπλώνοντας  τις ζωές τους μέχρι το τέλος και παρ’όλο που δεν βλεπόντουσταν  συχνά,η φιλία τους ήταν άρρητη δεμένη.Μέχρι που μπαίνει στην ζωή τους η ΑΓΓΕΛΙΚΗ με προσωπικότητα,ανεξάρτητη,δυναμική και που εξαιτίας της διαλύεται μια αδελφική σχέση χρόνων.Μεγάλη επιρροή και για τους δύο η γυναίκα αυτή,αλλά όλα αυτά προς το τέλος του βιβλίου και απορώ γιατί ο τίτλος του βιβλίου είναι ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΑΣ.


Έντονες περιγραφές τοπίων,μνημείων και αναφορές ιστορικές μεταπολεμικές που νομίζεις ότι είσαι μαζί με τους ήρωες και πορεύεσαι μαζί τους.Γραφή που ρέει γρήγορα και απλή.Μόνο που δεν μου άρεσε ότι επαναλάμβανε συχνά την λέξη άντε και χ….βρε μ…….Οκ για μια δύο φορές αλλά όχι τόσο συχνά καθώς επίσης και η λέξη αλητάμπουρας.Την λέμε βέβαια στην καθομιλουμένη αλλά σ’ένα λογοτεχνικό έργο με ξενίζει.Τέλος πάντων αυτή είναι μια προσωπική άποψη.

Σε γενικές γραμμές είναι ένα καλούτσικο βιβλίο.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Δύο αγόρια από διαφορετική κοινωνική τάξη μεγαλώνουν μαζί σε ένα μεγαλοαστικό σπίτι της Κηφισσιάς και με τα χρόνια δένονται με άρρηκτη φιλία. Οι ζωές τους ακολουθούν διαφορετικά μονοπάτια, που συναντιόνται, όμως, συχνά σε κοινές περιπέτειες, που διαδραματίζονται στο Κάιρο, στην Κωνσταντινούπολη, στην Βενετία, στην Αφρική, στην Τεχεράνη και στην Νότια Γαλλία. Μια γυναίκα θα γίνει η αιτία να συγκρουσθούν. Η μεταξύ τους ρήξη θα είναι οριστική, αλλά θα τους πονάει μέχρι το τέλος της ζωής τους...

Μια γοητευτική, συναρπαστική ιστορία που καλύπτει μια χρονική περίοδο περίπου 75 ετών, από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020, με συχνές αναφορές, ιστορικές και μη, στο απώτερο παρελθόν. Οι δύο ήρωες κινούνται σε ένα κοσμοπολίτικο διεθνές περιβάλλον και κεντρίζουν την φαντασία του αναγνώστη να ταξιδεύει μαζί τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)