ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ - Μ.ΤΖ.ΜΑΚΓΚΡΑΘ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

Ένα μυθιστόρημα περιπέτειας με πολλές και εντυπωσιακές εικόνες που θα μπορούσε κάλλιστα,να γυρισθούν σε ταινεία.Είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο.Δεν είναι ούτε δύσκολο,ούτε για όλα τα γούστα.Καλογραμμένο,αλλά οι διάφορες λεπτομέρειες που περιγράφει η συγγραφέας,μπορεί να κουράσουν,αλλά ειναι ενδιαφέρουσες.Φόντο έχει τα τοπία της Αρκτικής,που σε πολλούς μας ειναι άγνωστα,με τους ανθρώπους τους,τον τρόπο ζωής,την διάλεκτο,την κουλτούρα και τα μυστήρια τους.Η ηρωίδα μια ευφυής και ανεξάρτητη δυναμική γυναίκα αναζητά την αλήθεια στην ιστορία και αφου συνειδητοποιεί ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεται τους πάντες,λόγω συμφερόντων στο τέλος τα καταφέρνει.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στη νήσο Κρεγκ, ένα αχανές παγωμένο τοπίο βόρεια του αρκτικού κύκλου, τρεις ταξιδιώτες κυνηγούν πάπιες. Ανάμεσά τους και η έμπειρη οδηγός Ίντι, μια γυναίκα Ινουίτ, γεννημένη σε αυτό το άγριο αλλά παράλληλα όμορφο περιβάλλον. Όταν ο ένας από τους κυνηγούς πυροβολείται θανάσιμα κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, το τοπικό Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων του Αουτισάκ σπεύδει να αποδώσει τον θάνατό του σε ατύχημα.

Αργότερα, δύο τυχοδιώκτες φτάνουν στην περιοχή με την ελπίδα να εντοπίσουν το λείψανο του Σερ Τζέιμς Φέρφαξ, ενός θρυλικού εξερευνητή της Βικτωριανής περιόδου. Οδηγοί τους είναι η Ίντι και ο θετός γιος της Τζο. Τέσσερις μέρες μετά, ο Τζο επιστρέφει με κρυοπαγήματα και υποθερμία για να δηλώσει την εξαφάνιση ενός από τους άνδρες. Και όταν τα πράγματα παίρνουν πιο σκοτεινή τροπή, η Ίντι, συντετριμμένη, αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής της.

Στο κυνήγι της αλήθειας, η Ίντι ξεκινάει για ένα ταξίδι που την οδηγεί μακριά από το σπίτι της και τους κατοίκους της μικρής κοινότητας. Και ενώ ο χειμώνας παραχωρεί τη θέση του στην άνοιξη και το καλοκαίρι, η Ίντι συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να εμπιστεύεται τους πάντες στο Αουτισάκ γιατί υπάρχουν συμφέροντα στην παγωμένη τούνδρα που απειλούν όλα όσα αγαπάει..