ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Περιφρονείτε τα βιβλία εσείς,που όλη σας η ζωή είναι βουτηγμένη μέσα στην ματαιότητα και στην φιλοδοξία,και στην αναζήτηση των ηδονών η μέσα στην οκνηρία.Αλλά σκεφτείτε πως όλος ο γνωστός κόσμος δεν κυβερνιέται παρά μόνο με τα βιβλία, εκτός από τα άγρια Εθνη. ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ!!

ΕΝΟΧΗ ΑΘΩΟΤΗΤΑ - ΙΒΕΤ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

Κρυμμένες αλήθειες βγαίνουν στην επιφάνεια μέσα σε ένα Σ/Κ από δύο ανθρώπους με τύψεις και χωρίς ευτυχία στον κόσμο των ζωντανών όπως αναφέρει σε ένα σημείο η ηρωίδα.Ένας περίπλοκος δεσμός μεταξύ μητέρας - κόρης που καθορίζει την ζωή της ηρωίδας σε όλη την πορεία της.Μία σύνθετη σχέση που την σημάδεψε βαθιά και την κυνηγά ακόμη η σκιά της.Από την άλλη ένας έρωτας ανομολόγητος και μία ερωτική αντιζηλία και συγχρόνως αρρωστημένη ζήλια που την εκφράζει με βιαιότητα επέφεραν τραγικά αποτελέσματα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Λονδίνο, πριν από 14 χρόνια...
Η Τζινξ μεγαλώνει με τη μητέρα της, μια πανέμορφη μιγάδα με καταγωγή από την Καραϊβική. Στη ζωή τους εμφανίζεται ο Μπέρις, ο νέος σύντροφος της μητέρας της Τζινξ, που πολλές φορές γίνεται βίαιος. Η ερωτική αυτή σχέση αλλάζει αναπόφευκτα τη ζωή όλων τους, ενώ η έφηβη Τζινξ νιώθει πια να βρίσκεται στο περιθώριο.

Λονδίνο, σήμερα...
H Τζινξ βασανίζεται από την ανάμνηση του βίαιου φόνου της μητέρας της. Συντετριμμένη από την απώλεια και τις ενοχές, νιώθει ότι τα εφηβικά βιώματα στοιχειώνουν ακόμη τη ζωή της. Ο ξαφνικός ερχομός του Λέμον, ενός παλιού οικογενειακού φίλου, αναταράζει τη ζωή της καθώς εκείνος επιδιώκει να δουν ξεκάθαρα τι πραγματικά συνέβη τη μοιραία νύχτα του φόνου.

Στη διάρκεια ενός συνταρακτικού Σαββατοκύριακου ξεσκεπάζονται μία μία οι αλήθειες που παρέμεναν θαμμένες στο παρελθόν και έρχεται στο φως μια οικογενειακή ιστορία όπου κυριαρχούν η ζήλια και οι τραγικές προδοσίες.

Αναμειγνύοντας με μοναδικό τρόπο την γκρίζα ατμόσφαιρα του Ανατολικού Λονδίνου με ένα μεθυστικό και πικάντικο άρωμα Καραϊβικής, η Ιβέτ Έντουαρντς διηγείται μια συγκινητική ιστορία για τις ιδιαιτερότητες στη δυνατή σχέση μητέρας-κόρης και για τη σκοτεινή όψη της αθωότητας.
 (