ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

ΘΥΜΗΣΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΙς - ΕΛΕΝΗ ΣΥΡΑΚΗ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΗ

 


MOMENTO VIVERE

Άραγε το θυμόμαστε ή μας πλακώνουν τα διάφορα προβλήματα,ενοχές,πρέπει και το βάζουμε στο χρονοντούλαπό μας?

Μια ιστορία τριών γενιών που ξεκινά από την Χίο που ήταν στην κατοχή των Τούρκων,συνεχίζει με τον Β.Παγκόσμιο Πόλεμο και φθάνει μέχρι το σήμερα.

Τα ιστορικά γεγονότα επιγραμματικά,αλλά όμορφα δοσμένα και σίγουρα δεν χαρακτηρίζεται  καθ’ευατού ιστορικό ανάγνωσμα,αλλά θεωρώ ότι είναι ένα κοινωνικό-αισθηματικό εποχής.Πλοκή που ξεκινά ενδιαφέρουσα,αλλά στην συνέχεια πλατειάζει και κάνει μια κοιλιά,έπειτα πάλι ανεβαίνει αλλά το τέλος πιστεύω ότι είναι  πολύ χλιαρό.

Αγώνες νέων για να γίνουν δεκτοί μέσα σ’ένα κύκλο αριστοκρατείας χωρίς αποτέλεσμα μέσα σε μια κλειστή κοινωνία της εποχής εκείνης.Ένας απαγορευμένος έρωτας με ηθικά διλήμματα και που καταλήγει που και πότε?Οι ήρωες θυμήθηκαν πόσο χρόνο αφιέρωσαν και έκλαψαν για τον χρόνο που έχασαν?Και μια εγγονή που αλλάζει η ζωή της μαθαίνοντας τα μυστικά που βγήκαν στην επιφάνεια και που δεν γνώριζε για την ζωή της οικογένειάς της.Μήπως  την επηρέασαν?

Η γραφή ρέει γρήγορα αν και σε πολλά σημεία με κούρασε με κάποιες αναλύσεις που δεν χρειαζόταν.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένα ξαφνικό γεγονός αναγκάζει τη Λίλη να έρθει αντιμέτωπη με την ιστορία της οικογένειάς της. Γιατί η γιαγιά τής κράτησε τόσα μυστικά; Πού ήταν τόσα χρόνια ο παππούς της και γιατί δεν της ανέφερε ποτέ την αδερφή της;

Το παρελθόν αρχίζει να ξετυλίγεται στην -τουρκοκρατούμενη ακόμα- Χίο. Τότε που οι "Σημαντικοί" με την αριστοκρατική καταγωγή, τα οικόσημα και τον πλούτο δεν γύριζαν να ρίξουν δεύτερη ματιά στους απλούς Χιώτες. Τότε που οι γονείς αποφάσιζαν για το μέλλον των παιδιών τους. Τότε που το πάθος, ο έρωτας, οι φιλοδοξίες έπρεπε να είναι ελεγχόμενα.

Ο Μάρκος, η Ερμίνα και αργότερα ο Νεόφυτος, η Όλγα, η Κορνηλία, αγωνίζονται να επιβάλουν τα θέλω τους. Μαζί τους αγωνίζεται η Χίος να ελευθερωθεί, οι χαμένες πατρίδες να λυτρωθούν και το ελληνικό έθνος να διώξει τους Γερμανούς κατακτητές.

Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη όταν στη διαμάχη εισχωρεί ο έρωτας. Οι ήρωες παλεύουν, δεν κερδίζουν πάντα, αλλά θυμούνται να ζήσουν.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


 ΚΛΗΡΩΣΗ  ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ



                                                                       


ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΩΣΤΑ  ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΒΗΜΑΤΑ


1. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

https://www.facebook.com/%CE%9B%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%94%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-103861624754842


2.ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΝΟ.




Η κλήρωση θα γίνει στις 02/08/2021 και ο νικητής θα ανακοινωθεί μέσω της σελίδας.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! 


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


Έπειτα από μια συνταρακτική ανακάλυψη ο καθηγητής αρχαιολογίας Νικηφόρος Έξαρχος δολοφονείται από έναν αόρατο εχθρό που θέλει να σφετεριστεί το πολύτιμο εύρημά του. Συγκλονισμένες αλλά αποφασισμένες ως το μεδούλι οι δύο κόρες του, η Νίκη και η Ηλέκτρα, συμφωνούν να ξεπεράσουν την μεταξύ τους αντιπάθεια και να συνεργαστούν, προκειμένου να μάθουν την αλήθεια για τον θάνατο του πατέρα τους. Σε έναν άνισο αγώνα με τον χρόνο παλεύουν να βρουν το κρυμμένο άγαλμα και να το παραδώσουν στα σωστά χέρια. Σύμμαχοί τους σε αυτό το επικίνδυνο ταξίδι ο αινιγματικός Μάρκος, ο γοητευτικός Τζον και ο τρελός φτερωτός θεός Έρωτας που φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή των τεσσάρων. Κυνηγημένοι από φανατικούς συλλέκτες, αντιμέτωποι με αδίστακτους αρχαιοκάπηλους και έχοντας απέναντί τους τη διαβόητη οργάνωση των Πενήντα Πέντε που φαίνεται να έχει μάτια παντού, προσπαθούν απεγνωσμένα να λύσουν γρίφους για να οδηγηθούν στην αλήθεια που στοίχισε τη ζωή του καθηγητή.


Ένα αρχαιολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα!

Ένα αγωνιώδες κυνηγητό όπου κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο!

Ένας ασφυκτικός κλοιός από θανάσιμους εχθρούς.

Δύο παθιασμένες ιστορίες αγάπης που ανθίζουν μέσα στην καταιγίδα!