ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Η ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΑ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ - ΧΙΟΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΗ

Ένα καθαρό,ατμοσφαιρικό,ιστορικό μυθιστόρημα παράλληλα με μία ερωτική ιστορία και τις περιπέτειές τους μεταξύ μια αριστοκρατικής απογόνου περήφανης γυναίκας και ενός πειρατή της εποχής τους 15ου αιώνα με τους αντίθετους κόσμους.Μία ιστορία μέσα σε μία εποχή άγριων συγκρούσεων και δη στο Αιγαίο,Υπόδουλου Ελληνισμού,Διαπλοκής,πολιτικών και θρησκευτικών συμφερόντων και πολιτικών αναλύσεων.Γραφή απλή,γλαφυρή,απέρρητη ,στερεή με αστείρευτο υλικό μας αφηγείται ιστορικά γεγονότα σε μία σειρά και όμορφα τοποθετημένα που στιγματίζουν.Έλληνες - Γενουάτες με προκαταλήψεις που συμβίωναν αρμονικά.Αγριότητες των Τούρκων και γενικά ένα χρονογράφημα Αιγαίου.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

1453. Εκείνη είναι Γενουάτισσα αρχοντοπούλα της Θάσου τριγυρισμένη από την ευγενική της οικογένεια. Εκείνος είναι πειρατής από τη Μυτιλήνη που έχει το πλήρωμα του καραβιού του για οικογένεια. Μια στιγμή, μια ματιά είναι αρκετή. Αλλά τι τύχη μπορεί να έχει αυτός ο έρωτας στα ταραγμένα χρόνια της εξάπλωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας; Τα επακόλουθα της Άλωσης κλονίζουν τη ζωή των κατοίκων της Θάσου, της Ίμβρου, της Σαμοθράκης, της Μυτιλήνης. Ο χάρτης με τις ζώνες κυριαρχίας Γενοβέζων, Βενετών και Τούρκων χαράζεται ξανά και ξανά, σπάνια με ειρηνικές διαδικασίες. Ο αγώνας για την επιβίωση και την προστασία των αθώων βρίσκει σύμφωνους την Ισαβέλλα και τον Αγγελή. Όμως ποιους θαλασσινούς δρόμους πρέπει να ακολουθήσουν, ποιους καινούριους πρέπει να χαράξουν για να συναντηθούν; Πως να ξεπεράσουν τόσα εμπόδια στον διάβα τους;
"...Σε λίγο οι θάλασσες θα γεμίσουν μιλιούνια από τουρκικά πλοία, θα οργώνουν το Αιγαίο και θα καταστρέφουν ό,τι βρουν μπροστά τους... Θ αφήσει ο σουλτάνος το Αιγαίο στην κυριαρχία των Βενετών και των Γενοβέζων;"
"...Διέκρινε τα γέρικα στοιχειά των κατεστραμμένων σπιτιών, τα ξωτικά και τους δαίμονες που περιπλανιόνταν αμήχανα πάνω από την ερειπωμένη πόλη και ατένιζαν λυπημένα τα πλοία ν απομακρύνονται. Πέρα από το σκοτάδι, τον πόνο και τον φόβο για το άγνωστο που ορθωνόταν σαν σκονισμένο, γύψινο παραπέτασμα, της φάνηκε ότι είδε φως".