ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ -NINA GEORGE - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ


Σύνθετη και ενθουσιώδης ιστορία με ρομαντισμό,ζωντανά τοπία σ’ένα ταξίδι συγκίνησης,αισιοδοξίας με ρεαλιστικούς και αξιαγάπητους χαρακτήρες.Ξεκινώντας βέβαια την ανάγνωση στην αρχή εκφράζει μία κατάθλιψη,αλλά στην πορεία μεταμορφώνεται  σε μία αναζωογονητική και ζωντανή ιστορία.Πλούσια γραφή με πάθος και ταλέντο περιγραφής.Θα το χαρακτήριζα ένα λογοτεχνικό αγώνα ανάμεσα στην φωνή της λογικής,της βαθιάς πίστης στον έρωτα,τον πόθο με διάφορους χαρακτήρες που ξεπερνούν τις δύσκολες συνθήκες και παίρνουν μία δεύτερη ευκαιρία βρίσκοντας ευτυχία στις μικρές στιγμές της ζωής και με  μία ανάδυση του κεντρικού χαρακτήρα δηλ.της μεσήλικης ηρωίδας.Η συγγραφέας καταφέρνει να εστιάσει περισσότερο στις αλλαγές της αίσθησης των συναισθημάτων απ’ότι στην εξέλιξη της πλοκής και να αναδεικνύει τα σημεία που θέλει,αγκιστρώνοντας τον αναγνώστη με κάθε τρόπο χάνοντας τον στις σελίδες και στις ζωές των κατοίκων του Κεντρίκ στην επαρχία της Βρετάνης..Ένα γλυκό,τρυφερό και έντονο συγκινητικό πόνημα που αντανακλά τα μηνύματά του και στο σήμερα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Μαριάνε, εγκλωβισμένη σ έναν γάμο χωρίς αγάπη, έχει φτάσει πια στα όριά της. Κι ένα βράδυ στο Παρίσι κάνει το αδιανόητο: πέφτει στον Σηκουάνα. Αλλά η ιστορία δεν είναι γραφτό να τελειώσει έτσι... Η Μαριάνε σώζεται, και αυτή η δραματική νύχτα τής δίνει τη δύναμη ν αφήσει πίσω της την παλιά της ζωή και να φύγει για τις ακτές της Βρετάνης -σ ένα μέρος που οι Γάλλοι αποκαλούν "άκρη του κόσμου".

Οι άνθρωποι που θα γνωρίσει εκεί -γραφικοί, αλλά και συναρπαστικοί ταυτόχρονα- θα την εκπλήξουν με το ζεστό τους καλωσόρισμα και τον απλό, φυσικό τρόπο με τον οποίο ζουν, απολαμβάνοντας τις μικρές καθημερινές στιγμές. Σ αυτόν τον νέο κόσμο, η Μαριάνε θ αρχίσει να ξαναβρίσκει τον εαυτό της, θα θυμηθεί πώς είναι να γελάς, να ονειρεύεσαι, ν αγαπάς, και θα μάθει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ζήσει κανείς τη ζωή που θέλει...

Πλημμυρισμένο από τη μαγεία της Βρετάνης και με την ίδια μαγευτική αισιοδοξία που έκανε το "Μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο" best seller σε ολόκληρο τον κόσμο, "Το τραγούδι της σελήνης" είναι μια ιστορία για τις δεύτερες ευκαιρίες και τον απρόβλεπτο, σαρωτικό τρόπο που έρχεται κάποιες φορές να μας βρει η ευτυχία. Με χιούμορ και ευαισθησία η χαρισματική συγγραφέας μάς ταξιδεύει στη μαγευτική Βρετάνη.