ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ - ΖΟΕΛ ΛΟΠΙΝΟ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

 


Μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στο παρελθόν επί της Τουρκοκρατίας και τα δεινά και τις τραγωδίες και τις κακοποιήσεις που υπέστησαν οι Έλληνες και δη στην Κρήτη όπου είναι το περισσότερο μέρος της Ιστορίας ,και στο παρόν όπου η ηρωίδα προσπαθεί να ξεδιαλύνει μια κατάρα και που κυνηγούσε τις μετέπειτα γενιές σκορπίζοντας τον θάνατο.

Προσπάθεια για την εσωτερική της γαλήνη και ο αγώνας που δίνει να ξεδιαλύνει το μυστικό,την φέρνει στην γενέτειρα της την Κρήτη από το εξωτερικό όπου κατέφυγαν οι πρόγονοί της για να αποφύγουν την μοίρα.Πιστεύει στην υπάρχουσα ύλη και ενέργεια του σύμπαντος.Ψάχνει την μορφή ενέργειας που εξάγεται από κάποια πηγή στο παρελθόν και που διαχέεται .Σκέψεις της για κάποια πρόσωπα που μαθαίνει κατά την διάρκεια της αναζήτησης ώστε να την οδηγήσουν  στα βήματα τους και να υπάρξει λύτρωση.

Θα τα καταφέρει?Βέβαια υπάρχουν και άτομα που την βοηθούν.

Ένα ιδιαίτερο βιβλίο με μια πλοκή συνδεδεμένη με σκέψεις και πιθανότητες και μια αρνητική ενέργεια.

Ο λόγος απλός και κατανοητός με συνεχόμενη ροή.Περιγραφές εικόνων εξαιρετικές και σε σημεία συγκλονιστικές.Χαρακτήρες που είναι τραγικές φιγούρες και μας ταλανίζουν.Ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν εμφανώς όμορφα τοποθετημένα.

Τελικά υπάρχει θετική και αρνητική ενέργεια όπως υπάρχουν κακόβουλες και καλόβουλες οντότητες?Αυτό έχει να κάνει,νομίζω,καθαρά με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα που ο κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στις αρχές του 19ου αιώνα, ο κρητικός λαός περνά την πιο μαύρη περίοδο της ιστορίας του. Η πείνα θερίζει και ο λαός υποφέρει κάτω από τον ζυγό του Οθωμανού κατακτητή. Οι εξεγέρσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Μόνο η ελπίδα της λευτεριάς τον κρατά όρθιο. Στη γιορτή του Αϊ-Γιώργη, ο σκληρός Τουρκοκρητικός Ιμπραήμ Πατρικάκης ερωτοχτυπήθηκε από την απαράμιλλη ομορφιά της Κρυσταλλένιας. Την άλλη μέρα στέλνει έναν προξενητή να ζητήσει το χέρι της. Αν ο πατέρας της δεκαπεντάχρονης Κρυσταλλένιας δεχτεί, προδίδει τη μνήμη και τον αγώνα των προγόνων του. Αν αρνηθεί, ο Πατρικάκης θα προσβληθεί και θα εξοντώσει βάναυσα την οικογένειά του. 21ος αιώνας. Η Ελληνοβελγίδα Ειρήνη αναγκάζεται, για να σωθεί η ίδια, ν’ ανακαλύψει την αιτία της κατάρας που βαραίνει την οικογένειά της εδώ και γενιές. Ένα οδοιπορικό στην Κρήτη, εκεί όπου η Ιστορία συναντιέται με την Ψυχογενεαλογία, ώστε να εξηγηθεί το παρόν και να φτιάξει ένα νέο, ελπιδοφόρο μέλλον.