ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ - ΙΟΥΣΤΙΝΗ ΦΡΑΓΓΟΥΛΗ ΑΡΓΥΡΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

Κατά κύριον λόγο αφηγηματικό βιβλίο με εναλλαγές συναισθημάτων και ένα συνεχές παιχνίδι του νου όλων των χαρακτήρων.Πλοκή που στις πρώτες 150 σελίδες μπορώ να πω ότι ήταν στάσιμη με αποτέλεσμα να κουράζει.
Μία τρικυμία στους ωκεανούς,αλλά και στις ζωές των ηρώων μας και που οι αναζητήσεις αιτίων την προκαλούν περισσότερο.Περνούν πολλές αλλά με το τέλος της τρικυμίας αναδύεται,νομίζω,το μήνυμα της υπέρτατης γαλήνης.
Η ψυχή έχει το δικό της λόγο και ειδικά όταν ο ψυχικός βίος δεν ήταν ομαλός όπως της Πωλέτ και που συνεχώς προσπαθούσε στην ανίχνευση της εσωτερικής της διαταραχής και με δυνάμεις όχι έντονες και ώριμες και που μέσα από την αδυναμία της συχνά εκδικητική ,κτητική με αποτέλεσμα τραγικών λαθών.Τραγικά λάθη όχι μόνο εκ μέρους της,αλλά και των άλλων ηρώων.Ένας ευάλωτος σύντροφος-Δύο αντίθετοι χαρακτήρες-,αβέβαιος,ενθουσιώδης με στόχους αλλά έχοντας συγχρόνως και οι δύο ένα σπουδαίο χάρισμα να αντέχουν όλα τα συναισθήματα,επιθυμίες,ορμές,συγκινήσεις,αποφάσεις,πράξεις,εγκλωβισμό,άμυνες,εσωτερικές συγκρούσεις και που τελικά καθρεφτίζουν την σχέση τους.
Η συγγραφέας με γλαφυρό,προσεγμένο και απλό ύφος μας ζωγραφίζει τον Καναδά και το νησί της πατρίδας μας δίνοντας έμφαση στο γαλάζιο,το μπλε της Ελλάδος και συγχρόνως δίνοντας χρώμα και ομορφιά διεγείροντας το ενδιαφέρον μας και αφήνοντας τον αναγνώστη να συμπληρώσει τις εικόνες γεμίζοντας τα οποιαδήποτε κενά,εάν υπάρχουν.Και όλα αυτά μέσα από μία φυσική και ειλικρινή διατύπωση σκέψεων μαζί με το χτίσιμο της δομής των χαρακτήρων με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κατανοητοί.
Έχοντας διαβάσει δύο προηγούμενά της έργα που μου έχουν μείνει και είναι πολύ καλά το συγκεκριμένο θα το τοποθετούσα ένα κλικ μετά και μιλώ πάντα για προσωπική μου εκτίμηση,αλλά και πάλι κάθε έργο του κάθε συγγραφέα είναι ξεχωριστό.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ


Η Πολέτ κι ο Πέτρος θα γνωριστούν σε ένα ελληνικό νησί. Εκείνη, εξωτική σαν Ινδιάνα, είναι Ελληνίδα από τον Καναδά και βρίσκεται εκεί για καλοκαιρινές διακοπές. Ο Πέτρος είναι ο αγροτικός γιατρός του νησιού, γόνος εύπορης οικογένειας των Αθηνών.

Ο έρωτάς τους κεραυνοβόλος, θα τους σαρώσει σαν καταιγίδα, θα τους ενώσει σε μια σχέση που μοιάζει μοναδική, μια σχέση που θα περάσει μέσα σε τρικυμίες και νηνεμίες συναισθημάτων...

Η Πολέτ, βαθιά ερωτευμένη, θα εγκαταλείψει για πάντα τον τόπο της γέννησής της, το μακρινό Μόντρεαλ, πιστεύοντας στην αιώνια Αγάπη που της υπόσχεται ο Πέτρος.

Όμως ο έρωτάς τους θα σκοντάψει στην οικογένεια του Πέτρου και θα πνιγεί στην τρικυμία των δικών του κρυφών αδυναμιών...

Η Πολέτ, κυνηγημένη από μια σειρά μοιραία γεγονότα, θα επιστρέψει με το νεογέννητο μωρό της στον Καναδά. Εκεί, από πόλη σε πόλη, θα κρύβεται και θα κρύβει το παρελθόν της... ως τη στιγμή που ο Ρωμανός, ο γυιός της, θα ανακαλύψει την αλήθεια της καταγωγής του και θα τη διεκδικήσει...

1 σχόλιο: