ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ - LUCINDA RILEY -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Μία σειρά βιβλίων που έχουν αναφορά,όσον αφορά τα ονόματα στις Πλειάδες,στον μύθο για τις 7 αδελφές του Ωρίωνα και που υπάρχει η ανάλογη αλληγορία στην πλοκή.
Ένα ατμοσφαιρικό βιβλίο με ρομαντισμό,τρυφερότητα,γοητεία που η ιστορία διαδραματίζεται στην belle epoque του Ρίο.Καλογραμμένο,ευκολοδιάβαστο με όμορφες εικόνες,διδακτικό και με χαρακτήρες που καταλαμβάνουν την φαντασία της συγγραφέως.Η μεταφορά στο χρόνο ωραία δοσμένη και η σύνδεση των δύο ιστοριών παρελθόντος- παρόντος,δεξιοτεχνική.Καθοριστική η ιστορία του παρελθόντος με τα ήθη,τα έθιμα της εποχής,την ιστορία της Βραζιλίας αλλά και με μία ιστορία αγάπης εξωτική ταξιδεύοντας μαζί με τους ζωντανούς ήρωες σ'ένα απολαυστικό ταξίδι ανάμεσα σε Παρίσι και Ρίο.Και στο παρόν διαδραματίζεται ένα προσωπικό ταξίδι της ηρωίδας ώστε να γνωρίσει την αρχή και την πραγματικότητα της υπόστασης  της.
Συμπέρασμα!!Τελικά η αληθινή αγάπη υπάρχει ακόμη και όταν τα διάφορα γεγονότα βαδίζουν στο ότι δεν θα αντέξει?

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Μαία Ντ’ Απλειάζ και οι πέντε αδελφές της συγκεντρώνονται στο πατρικό τους σπίτι, την Ατλαντίδα –ένα πανέμορφο, απομονωμένο κάστρο στις όχθες της λίμνης της Γενεύης– όταν μαθαίνουν ότι ο λατρευτός πατέρας τους, ο μυστηριώδης δισεκατομμυριούχος που εκείνες αποκαλούν Πα Σαλτ, έχει πεθάνει.

Η Μαία και οι αδελφές της είχαν όλες υιοθετηθεί από τον Πα Σαλτ, όταν ήταν ακόμα μωρά. Με την ξαφνική είδηση του θανάτου του συνταρακτικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια ωθώντας την καθεμία τους στην αναζήτηση της αληθινής καταγωγής της.
Η Μαία θα ταξιδέψει στην άλλη άκρη του κόσμου, σε μια ετοιμόρροπη έπαυλη στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, όπου θα αρχίσει να ενώνει τα κομμάτια για να βρει πώς ξεκίνησε η δική της ιστορία…

Πριν από ογδόντα χρόνια, στην Μπελ Επόκ του Ρίο, το 1927, ο πατέρας της Ιζαμπέλα Μπονιφάτσιο φιλοδοξεί να καλοπαντρέψει την κόρη του για να μπει στους κόλπους της αριστοκρατίας. Στο μεταξύ, ο αρχιτέκτονας Έτορ ντα Σίλβα Κόστα έχει αναλάβει το έργο της ανέγερσης ενός αγάλματος, που θα ονομαστεί Χριστός Λυτρωτής, και πολύ σύντομα θα ταξιδέψει στο Παρίσι για να βρει τον κατάλληλο γλύπτη που μπορεί να υλοποιήσει το όραμά του.
Η Ιζαμπέλα –γεμάτη πάθος και λαχτάρα να γνωρίσει τον κόσμο– πείθει τον πατέρα της να την αφήσει, προτού παντρευτεί, να πάει μαζί με τον Έτορ ντα Σίλβα Κόστα και την οικογένειά του στην Ευρώπη. Εκεί, στο ατελιέ του γλύπτη Πολ Λαντοφσκί και στα συναρπαστικά καφέ του Μονπαρνάς που σφύζουν από ζωή, γνωρίζει έναν φιλόδοξο νεαρό γλύπτη, τον Λοράν Μπρουί, και καταλαβαίνει αμέσως ότι η ζωή της δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου