ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Εγκαινιάζεται το Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος

Μια πανέμορφη ζώνη με σμάλτο από τον μακρινό Πόντο, που έχει επάνω της το δικέφαλο αετό, ένα ιστορικό κεραμικό πιάτο από την τουρκική Κιτάχεια και ένα παλιό άροτρο από το Πανόραμα που χρονολογείται στη μεταπολεμική Ελλάδα. Αυτά είναι μόλις τρία από τα συνολικά 732 εκθέματα που περιλαμβάνονται στο Λαογραφικό Μουσείο, που ανοίγει τις επόμενες ημέρες τις πόρτες του στο κέντρο του Πανοράματος.
Μια λαογραφική και εθνολογική έκθεση με εκατοντάδες σπάνια εκθέματα από διάφορα σημεία του κόσμου: από τον Πόντο, τη Νότια Ρωσία, τα Βαλκάνια αλλά και την Ελλάδα. Από τα μέρη όπου ταξίδεψαν οι δωρητές της έκθεσης, η Αφροδίτη και ο Νίκος Τελίδης.


Δύο Πανοραμίτες που σε όλη τους τη ζωή συγκέντρωσαν ενδιαφέροντα λαογραφικά αντικείμενα, δημιουργώντας ένα δικό τους «έργο ζωής», το οποίο δώρισαν στον δήμο για να στολίζει τη μόνιμη Λαογραφική Έκθεση Πανοράματος που εγκαινιάζεται  την Κυριακή, 18 Ιουνίου στις 11 το πρωί από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου