ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΣΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ

Μια ιστορία όμορφα γραμμένη και δοσμένη από τέσσερεις διαφορετικούς χαρακτήρες.Κατά την γνώμη μου είναι ένα δύσκολο εγχείρημα με τον οποιαδήποτε ρίσκο,παρ'όλο που ξεφεύγει από την συνηθισμένη γραφή του ενός.Μια καινοτομία στην γραφή που εμένα μου άρεσε.Φυσικά,επειδή γνωρίζω την γραφή του καθ'ενός συγγραφέα ,εκτός ενός (από μεμονωμένα έργα τους που έχω διαβάσει)η γραφή τους ξεχωρίζει.Ένα μυθιστόρημα που ρέει με την μορφή ημερολογίου,επιστολής,αφήγησης,εξομολόγησης και των εναλλαγών παρελθόντος-παρόντος σου προκαλεί το ενδιαφέρον να το ολοκληρώσεις ώστε να αποκομίσεις τα διάφορα μηνύματα και να νιώσεις τα οποιαδήποτε συναισθήματα που κυρίευσαν τους ήρωες από διαφορετικές οπτικές.Τέσσερεις ήρωες που κάνουν (κατά έναν τρόπο)τον απολογισμό της ζωής τους,με τα λάθη τους,τα μυστικά τους,τα πάθης τους,τις εμμονές τους ,προσπαθούν ν'απαλύνουν τον πόνο τους(άραγε τα καταφέρνουν?)να μετρήσουν τις πληγές τους και να βρουν τις ισορροπίες,αλλά λόγω των αποκαλύψεων ανατρέπονται όλα προσθέτοντας τους ακόμη περισσότερες ενοχές και μια δραματική συνέχεια ή λύτρωση??


ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σε έναν ξενώνα-ησυχαστήριο, συναντιούνται τρεις φίλοι. Ο Τάσος Καλαβρυνός, δημοσιογράφος, η Ευρυδίκη Ζησίμου, δικηγόρος και η Χρύσα Παπαστάμου, μεταφράστρια. Με αφορμή τα γενέθλια της Χρύσας, οι τρεις παιδικοί φίλοι θα κληθούν να αναμετρηθούν με πληγές, απωθημένα και καταστάσεις του παρελθόντος που απλώνουν απειλητικά τον ιστό τους στο σήμερα. 

Ένα βαρύ, ένοχο μυστικό έρχεται στην επιφάνεια και απειλεί να τινάξει στον αέρα τα πάντα. Ένα νέο πρόσωπο, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δελής, εμφανίζεται ξαφνικά στο προσκήνιο, ανατρέποντας τις ισορροπίες και δημιουργώντας νέες. Φιλία και έρωτας, πάθη και μίση θα μπλεχτούν σε ένα ανεξέλεγκτο γαϊτανάκι καταιγιστικών αποκαλύψεων το οποίο παρασέρνει τα πάντα.

Τέσσερεις άνθρωποι, που καλούνται από τη μοίρα να επαναδιαμορφώσουν ο καθένας το δικό του σήμερα. Τί θα είναι ίδιο στο τέλος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου