ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙ ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ - ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΙΣΛΟΠ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Διαφορετικό βιβλίο σχετικά με τα προηγούμενά της.Ένας ύμνος για την Ελλάδα.Ένα οδοιπορικό στην φυσική ομορφιά της με εικόνες μέσω των καρτ ποστάλ ,που είναι σημαντικό,για τα νησιά μας,τα ορεινά μέρη,τα χωριά ,τις πόλεις,το γαλάζιο,τα ήθη,τα έθιμα μας,συνήθειες,παραδόσεις και ειδικά την φιλοξενία και όλα αυτά ταξιδεύοντας μας μέσω αυτόνομων μικρών ιστοριών-διηγημάτων που ξετυλίγονται για τον κάθε τόπο χωριστά όμορφα δομημένα και που μας συγκινούν.
Φαίνεται η αγάπη της συγγραφέως για την πατρίδα μας (το έχει δείξει βέβαια και σε άλλα έργα της) περνώντας διάφορα μηνύματα και δη την περίοδο της κρίσης που διανύουμε αποτυπώνοντας τα με αντικειμενικότητα και αποκομίζοντας μια αισιοδοξία.
Η γλώσσα άμεση προσδίδοντας μια οικειότητα κάνοντας τον λόγο πιο πειστικό και αυτό ο αναγνώστης το κατανοεί και αντιλαμβάνεται ότι η συγγραφέας είναι εξοικειωμένη με το θέμα που περιγράφει,χωρίς να σέρνει τους χαρακτήρες των ηρώων σε μία σειρά από γεγονότα αφήνοντας τους ανεπηρέαστους.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Κάθε βδομάδα, στο γραμματοκιβώτιο της Έλι καταφθάνουν αλλεπάλληλες καρτ ποστάλ, με παραλήπτη ένα όνομα που της είναι άγνωστο, χωρίς διεύθυνση αποστολέα και με μόνο το αρχικό γράμμα Α αντί για υπογραφή.
Με τους φωτεινούς ουρανούς, τις γαλάζιες θάλασσες και τις σαγηνευτικές ομορφιές της Ελλάδας που απεικονίζουν, αυτές οι καρτ ποστάλ δίνουν χρώμα στη ζωή της. Μετά από έξι μήνες, ξαφνικά, παύουν να έρχονται και η Έλι νιώθει μια απογοήτευση. Όμως το κολάζ που έχει δημιουργήσει με τις κάρτες στον τοίχο του διαμερίσματός της την έχει ήδη μαγέψει.
Η Έλι έχει πειστεί ότι πρέπει να δει αυτή τη χώρα με τα μάτια της.
Το πρωί που αναχωρεί για την Αθήνα, φτάνει στο γραμματοκιβώτιό της ένα σημειωματάριο.
Οι σελίδες του διηγούνται την ιστορία της οδύσσειας ενός άντρα που ταξιδεύει στην Ελλάδα. Αναπάντεχη, συγκινητική και καμιά φορά σκοτεινή, η ιστορία του Α ξεδιπλώνεται παράλληλα με την ανακάλυψη όχι μόνο ενός πολιτισμού, αλλά και της λαχτάρας του να ξαναζήσει τη ζωή στο έπακρο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου