ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΤΩΝ ΛΥΓΜΩΝ - ΕΛΣΑ ΦΑΡΑΖΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

Καλό βιβλίο που συγχρόνως με την πλοκή της ζωής των ηρώων του έχει πολλά ιστορικά στοιχεία και αναφορές και ειδικά για την Κρήτη κατά την περίοδο του 40 (προπολεμική,πολεμική,μεταπολεμική)χωρίς να χαρακτηρισθεί Ιστορικό μυθιστόρημα.Μια ιστορία μέσα στην φτώχεια,απώλεια,οργή,δυστυχία,υποταγή,φόβο αλλά και θάρρους μαζί με την ελπίδα έχοντας συντροφιά την αγάπη με ορίζοντα πάντα την ελευθερία σε όλους τους τομείς.Άφθονη Κρήτη με την πολιτική της,το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας,τους έρωτες,την αντρειοσύνη,τα ήθη και τα έθιμα της.Μια μυθοπλασία γύρω από μια οικογένεια πλούσια Γερμανών και η σύνδεση της ηρωίδας Κρητικοπούλας με αυτήν.Ανάμεικτα συναισθήματα και διλήμματα πολλά κατά την ροή της ιστορίας.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

1930. Η οικογένεια του Γερμανού αρχαιολόγου φον Σίφερ εγκαθίσταται στην Κρήτη. Η εξάχρονη Λένα ερωτεύεται το δεκάχρονο Γιόχαν με την πρώτη ματιά και μια ιστορία ρομαντικής αγάπης γεννιέται, με δυνατά συναισθήματα και πολλές ανατροπές. Οχτώ χρόνια αργότερα, το ειδύλλιο των δύο νέων θα διακοπεί απότομα, καθώς η οικογένεια φον Σίφερ επαναπατρίζεται στο Βερολίνο.
1940. Τις ελπίδες, τις υποσχέσεις και τα όνειρα θα σαρώσει ο άνεμος του πολέμου, ο οποίος
στο καταστροφικό πέρασμά του θα αφήσει στάχτες και ερείπια, πείνα και θρήνο, που θα αλλάξουν
τις ζωές όσων απέμειναν σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο και θα καθορίσουν πεπρωμένα.

Ο ρομαντικός έρωτας της Κρητικοπούλας Λένας Δασκαλάκη για το Γερμανό Γιόχαν φον Σίφερ θα παρασυρθεί στην τρομακτική δίνη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και οι ήρωές μας θα πληρώσουν το τίμημα ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Τίποτα δεν είναι ίδιο και όλα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή. Η δύναμη, η θέληση και η ελπίδα
της επιβίωσης θα αποδειχτούν το βάλσαμο για τα δεινά.

Ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο θόρυβο, ο πόλεμος ή ο έρωτας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου