ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΜΑΤΑΙΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ - ΕΥΑ ΟΜΗΡΟΛΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

Έχοντας διαβάσει αρκετά βιβλία της κυρίας Ομηρόλη,η οποία με έχει κατακτήσει και με το ύφος της γραφής της,αλλά και με τις φιλοσοφημένες αναζητήσεις της,δίνοντας εμπνεύσεις και στους αναγνώστες,περίμενα κάτι ανάλογο αν όχι πιο ''δυνατό''.Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αδιάφορο βιβλίο.Απλά είναι διαφορετικό,από αυτά που έχουμε συνηθίσει,με μία πλοκή που εμπλέκεται το αστυνομικό και η διαφθορά εξουσίας κυνηγώντας το αίνιγμα μίας περιπέτειας και ενός ονείρου.Αλλά και ένα εγκώμιο στην απόλυτη ελευθερία που την έχεις μέσα σου και δεν την κατακτάς και στην αγάπη το μεγάλο χάρισμα όπως αναφέρει και η συγγραφέας.Ένα απλό ταξίδι μέσα από ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο με γρήγορη αφήγηση γεγονότων σαν να διηγείσαι ένα όμορφο παραμύθι.Οι σκέψεις που εναλλάσονται με τα γεγονότα (σήμα κατατεθέν της συγγραφέως)τα συναντούμε προς το τέλος του βιβλίου.Τελικά το μυαλό είναι εκείνο που φτιάχνει τα πάντα και μόνο του πάντα τα χαλά.Πάντως η κυρία Ομηρόλη με τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα μέσα από τα μάτια των χαρακτήρων της και οι επιγραφές στην γραφής της  την καθιστούν ξεχωριστή και μοναδική.Συγχρόνως κάνει τον αναγνώστη να ψάξει τον εσωτερικό του κόσμο και να ανακαλύπτει τις αξίες του.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Όταν ένας μεγιστάνας του επιχειρηματικού κόσμου χάνει τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα, η νεαρή χήρα του, που δεν έχει πειστεί από το επίσημο πόρισμα των αρχών, προσλαμβάνει έναν διάσημο ντετέκτιβ για να εξιχνιάσει την υπόθεση. Κι έτσι ξεκινά μια δαιδαλώδης αναζήτηση, που εκτείνεται σε όλο τον κόσμο και τους φέρνει αντιμέτωπους με αδίστακτους απαγωγείς και μυστηριώδεις οργανώσεις. Τους οδηγεί επίσης στο «πόδι του αετού», ένα κρυφό μήνυμα με πολλές διφορούμενες ερμηνείες. Όμως η αλήθεια μπορεί να κρύβεται στα πιο απίθανα μέρη, ακόμα και στο ταπεινό Χωριουδάκι του Βουνού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου