ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

ΘΥΣΙΑ - ΑΝΝΑ ΓΑΛΑΝΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ


Το πρώτο βιβλίο από μία τριλογία "ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ'' που θα ολοκληρωθεί,ελπίζω σύντομα,ξεκίνησε δυναμικά.Στην εποχή της Ενετοκρατούμενης Κρήτης του 16ου αιώνα και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με ιστορικά γεγονότα σε μία ενδιαφέρουσα πλοκή με σωστή δοσολογία τόπου - χρόνου -διάρκειας και η οποία πλοκή εκφράζει με παραστατικό,ζωντανό,γεμάτο αίμα και σάρκα,την κοινή ανθρώπινη μοίρα και που κρατά τον αναγνώστη σε εγρήγορση αφήνοντας τον να συμπληρώσει εικόνες γεμίζοντας τα όποια κενά υπάρχουν.Διάλογοι καλοί που αποκαλύπτουν τους χαρακτήρες καθώς προχωρά η πλοκή.Χαρακτήρες που έχουν δημιουργηθεί ολοκληρωμένοι και αυθεντικοί και αυτό οφείλεται στο πάντρεμα επινόησης και εμπειρίας εκ μέρους της συγγραφέως.Καλογραμμένο με γλαφυρές και ζωντανές αφηγήσεις μπλέκοντας την μυθοπλασία με ιστορικά στοιχεία.χωρίς να κουράζει.Σκιαγράφηση μίας σκληρής εποχής όπου,από την μία,επικρατεί η Ενετική κυριαρχία και με ορισμένα μέτρα αμβλύνονται οι αντιθέσεις κατακτητών και κατακτημένων παρατηρώντας όμως και μία πολιτιστική άνθηση της περιόδου,και από την άλλη υπάρχει και η αχανής Οθωμανική Αυτοκρατορία όπου μεγαλοπρεπούσε ο Σουλειμάν.Ο αναγνώστης εισπράττει έντονες γνώσεις Ιστορίας.Ήθη,έθιμα,Βία στην πόλη και στην ύπαιθρο με θύτες και θύματα,εγκληματικότητα,εξόριστους,φυγόδικους,περιπλανώμενους,ληστές,συγκέντρωση εξουσίας,Συνθήκες άθλιες,αγοραπωλησίες σκλάβων,πειρατές,επαναστάσεις,βασανισμοί,εκτελέσεις υπάρχουν μέσα στην πλοκή.Και ανάμεσα σε όλα αυτά η θέση της γυναίκας γενικά,αλλά και ειδικά της ηρωίδας αρχοντοπούλας Ρούσσας,με ισχυρή προσωπικότητα,έξυπνη,περήφανη,σ΄΄ενα κλίμα μισαλλοδοξίας και δυσπιστίας και με αντίξοες συνθήκες,μπαίνοντας σε περιπέτειες,γνωρίζει την σκληρότητα,την εκτόπιση,την σκλαβιά,την βία,αλλά και το μεγαλείο της αγάπης,την δύναμη της πίστης ,την θυσία.Ένα βιβλίο εποχής που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον,θα σας συγκινήσει και που η συγγραφέας ανέβασε τον πήχυ  της συγγραφής της μ'ένα διαφορετικό και πρωτότυπο από τα προηγούμενά της.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένα ταξίδι σε σοκάκια αλλοτινών καιρών...
Η Ρούσσα, μια όμορφη αρχοντοπούλα της Κρήτης, εκτοπίζεται από τους Ενετούς, όταν ο πατέρας της αρνείται να υποταχτεί στην εξουσία τους και επαναστατεί. Η γαλέρα που τη μεταφέρει στην εξορία πέφτει στα χέρια Οθωμανών κουρσάρων και μαζί με άλλες γυναίκες οδηγείται στο σκλαβοπάζαρο της Κωνσταντινούπολης. Αγοράζεται σαν δούλα σ’ ένα καραβανσαράι της Αδριανούπολης, όπου οι συνθήκες διαβίωσής της είναι δραματικές. Ένα βήμα πριν τον θάνατο τη σώζει ένας όμορφος Θρακιώτης, ο Σεκίρ, και ο έρωτας που γεννιέται ανάμεσά τους είναι φλογερός.

 

Όμως και πάλι, η καινούρια αρχή στη ζωή της είναι γεμάτη ερωτηματικά.
- Γιατί ακολουθεί την εκστρατεία του σουλτάνου Σουλεϊμάν;
- Ποιος είναι ο ρόλος του Αχμέτ πασά;
- Ποιος είναι ο Ιωάννης και πόσο επηρεάζει τη ζωή της;
- Ο άνθρωπος-αίνιγμα; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει;

Χάνδακας – Κωνσταντινούπολη – Αδριανούπολη – Ρέθυμνο – Χάνδακας
Τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1550-1570 δένονται άρρηκτα με τη μυθοπλασία και συνθέτουν μια μοναδική ατμόσφαιρα εποχής. Ευγενείς, σκλάβοι, αλήθειες, ψέματα, πασάδες, δούκες, έρωτες, πάθη, ίντριγκες, σωματέμποροι, αλογάρηδες, πειρατές ζωντανεύουν στη Θυσία, το πρώτο βιβλίο της τριλογίας Οι δρόμοι της καταιγίδας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου