ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ…
Δύο άντρες είναι νεκροί. Και οι δύο είχαν κατηγορηθεί για σχολικό εκφοβισμό στα μαθητικά τους χρόνια. Στον τόπο του εγκλήματος έχει βρεθεί ένα και μοναδικό στοιχείο: μία φωτογραφία της τάξης του 1982, με το πρόσωπο του πρώτου άντρα διαγραμμένο.

ΕΝΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ…
Ο Φάμπιαν Ρισκ συμμετέχει στην έρευνα και έχει μόλις επιστρέψει στην πόλη όπου μεγάλωσε. Είναι όμως κι ένα από τα παιδιά της φωτογραφίας. Νόμιζε ότι είχε αφήσει πίσω τα σχολικά του χρόνια, τώρα όμως αρχίζει να μετράει πτώματα των συμμαθητών του.
Το κάθε πτώμα θέλει να πει κάτι? όλα φαίνονται προσχεδιασμένα από έναν ευφυέστατο δολοφόνο. Κάποιος έχει αποφασίσει να σκοτώσει και τους είκοσι πρώην συμμαθητές. Ο Φάμπιαν Ρισκ ίσως είναι το επόμενο θύμα αλλά και ο βασικός ύποπτος…



Η φυλακή δεν ταιριάζει στην Έλεν Γκρέις. Προσπαθεί να ξεφύγει από το παρελθόν και από τον ίδιο της τον εαυτό· από οποιονδήποτε προσπάθησε ποτέ να την πλησιάσει. Όλη τη ζωή της, η μυστικοπαθής επιθεωρήτρια κρύβεται πίσω από το αστυνομικό σήμα, πίσω από τη φήμη της.
Μέχρι τη στιγμή που βρίσκεται κρατούμενη μαζί με γυναίκες δολοφόνους που είχε συλλάβει…
Στη φυλακή του Χολογουέι τα βράδια είναι ατελείωτα και ο κίνδυνος ελλοχεύει στους σκοτεινούς διαδρόμους. Οι άλλες κρατούμενες τη μισούν και οι δεσμοφύλακες την ταπεινώνουν. Η Έλεν πρέπει να αντιμετωπίσει ολομόναχη τον εφιάλτη που ζει, να διώξει τα τρωκτικά της νύχτας. Άγριοι ψίθυροι καταδιώκουν τον νου της. Δεν έχει πού να τρέξει… Πού να κρυφτεί… Ώσπου το ακρωτηριασμένο πτώμα της Λία Σμιθ, κατάχλωμο και κέρινο, κείτεται μέσα στο κλειδωμένο κελί. Το σώμα της άκαμπτο, χωρίς σταγόνα αίμα. Φαίνεται ήρεμη και γαλήνια, μ’ ένα πλατύ χαμόγελο ραμμένο με γαλάζιο νήμα· το ίδιο νήμα που έχουν ράψει και τα σφιγμένα βλέφαρα πάνω στο κακοποιημένο πρόσωπό της.
Η Έλεν φοβάται ότι το τέλος της πλησιάζει. Ένας παρανοϊκός δολοφόνος παγώνει το αίμα των φυλακισμένων. Πρέπει να τον βρει προτού γίνει η ίδια το επόμενο θύμα…

Φορούσε τα εσώρουχά της, ενώ η φούστα δεν έδειχνε να έχει κατεβεί. Δίπλα στο γυναικείο πτώμα βρίσκονταν ένα μπουκαλάκι με χάπια και ένα σημείωμα αυτοκτονίας. Μέσα από τα λασπόνερα γυάλιζε ο σουγιάς που έκοψε τις φλέβες της…
Όταν ένα πρωινό βρίσκεται σε αποσύνθεση το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές έξω από το Μπρίστολ, τα πάντα δείχνουν ότι πρόκειται περί αυτοκτονίας. Αυτό, άλλωστε, διευκολύνει και την αστυνομία, μια και θα κλείσει σύντομα την υπόθεση.
Ωστόσο, ο επιθεωρητής Τζακ Κάφερι έχει τις αμφιβολίες του, ενώ την ίδια ώρα η δύτης της αστυνομίας Φλι Μάρλι, έχοντας αφήσει πίσω τα τραύματα του παρελθόντος, αναρωτιέται αν η σχέση τους θα μπορούσε να προχωρήσει…
Ο επιθεωρητής, όμως, αναζητά μια αόρατη σκιά που τρυπώνει αθόρυβα σε σπίτια σαν τα κακά πνεύματα· ένα αλλόκοτο πλάσμα που ζει στις λάσπες και φαίνεται να βγάζει χρήματα, ανοίγοντας τάφους και κόβοντας μαλλιά από πτώματα· ένα δοχείο που περιέχει ένα οβάλ κομμάτι δέρματος ασπρισμένο από τη φορμόλη, σαν από χρόνια να φυλάσσεται εκεί ένα τρομερό μυστικό. Και για πρώτη φορά εδώ και καιρό, ο Τζακ Κάφερι φοβάται…

Το Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα μυθιστορήματα της Agatha Christie και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες. Χειμώνας 1937. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μια χιονοθύελλα αναγκάζει το Όριεντ Εξπρές να διακόψει το ταξίδι του. Το πολυτελές τρένο είναι γεμάτο, πράγμα ασυνήθιστο γι’ αυτή την εποχή του χρόνου. Καθώς πλησιάζει το χάραμα, αποκαλύπτεται ότι ένας από τους επιβάτες δεν θα συνεχίσει το ταξίδι του με το Όριεντ Εξπρές. Πρόκειται για έναν Αμερικανό μεγιστάνα, ο οποίος δέχτηκε μια θανατηφόρα επίθεση με μαχαίρι, παρόλο που η πόρτα του κουπέ του ήταν κλειδωμένη από μέσα. Ο Ηρακλής Πουαρό θα αγωνιστεί να εξιχνιάσει το έγκλημα σε αυτό το τρένο που είναι αποκομμένο από τον κόσμο… Η Agatha Christie (1890-1976) γνώρισε τεράστια επιτυχία με την έκδοση του πρώτου αστυνομικού μυθιστορήματός της, τη Μυστηριώδη Υπόθεση στο Στάιλς, συστήνοντας στο αναγνωστικό κοινό τον ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό. Η συγγραφέας, που έχει χαρακτηριστεί εύστοχα ως «βασίλισσα του εγκλήματος», έγραψε ογδόντα μυθιστορήματα και σχεδόν εκατό διηγήματα που μεταφράστηκαν σε περίπου εκατό γλώσσες και έχουν πουλήσει έως σήμερα περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.


Μέσα στη λαίλαπα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Τατιάνα κι ο Αλεξάντερ υπέφεραν ό,τι χειρότερο είχε να παρουσιάσει ο εικοστός αιώνας. Αφού ξαναβρέθηκαν σαν από θαύμα στην Αμερική, έχουν τώρα έναν όμορφο γιο, τον Άντονι, χάρισμα ενός έρωτα που κατάφερε να επιζήσει μέσα στις πιο τρομακτικές δοκιμασίες. Παρόλο που είναι ακόμα νέοι, όσα δεινά πέρασαν τους έχουν αλλάξει και έχουν απομακρυνθεί ψυχικά ο ένας από τον άλλο. Αφού έζησαν χωρισμένοι σε έναν κόσμο κατεστραμμένο, πρέπει τώρα να βρουν έναν τρόπο για να συμβιώσουν στη μεταπολεμική Αμερική. Με τον Ψυχρό Πόλεμο να εξαπλώνεται, σκοτεινές δυνάμεις που δρουν στη θετή τους πατρίδα απειλούν την οικογένειά τους. Για να νιώσουν ξανά την παλιά ευτυχία, θα πρέπει να χτίσουν μια καινούρια ζωή· αλλιώς θα έρθουν αντιμέτωποι με τα φαντάσματα του παρελθόντος που επιζητούν να καταστρέψουν τον πρωτότοκο γιο τους. Λίγο πριν από το τέλος, η περιπλάνησή τους στο χθες μόλις αρχίζει…

ιάννενα, δεκαετία του ’30
Οι ιστορίες τεσσάρων ατόμων διασταυρώνονται με δραματικό τρόπο. Η Αμαλία, μια καλλονή της εποχής, ξελογιάζεται από έναν αξιωματικό του στρατού. Μένει έγκυος, ενώ εκείνος τραβάει τον δρόμο του.
Ο Τάκης, ένας τύπος βίαιος, φιλόδοξος και με μια παράξενη ηθική, έχει γυρίσει από την Αμερική κακήν κακώς σε μια εποχή που άλλοι πήγαν και στέριωσαν. Ο Γιάννης Ρήγας είναι γιατρός με ένα ανομολόγητο πάθος για τις γυναίκες.
Ο μοναχογιός του Πέτρος είναι ένας ρομαντικός ιδεολόγος και διανοούμενος. Όταν οι τέσσερις θα συγκατοικήσουν, το αρχοντικό του Ρήγα θα μοιάζει με πυριτιδαποθήκη, ενώ γύρω τους η Ιστορία προχωρά με φωτιά και μαχαίρι.

Αθήνα, σήμερα
Τρία αδέρφια, κοντά στα πενήντα, συνεχίζουν να αναζητούν τον έρωτα. Ο Μιχάλης, διάσημος ογκολόγος, βρίσκεται στα πρόθυρα μιας τεράστιας ανακάλυψης, αλλά στην προσωπική του ζωή συντηρεί μια αδιέξοδη παράνομη σχέση.
Ο Άλκης, μεγαλοδημοσιογράφος και εργένης εκ πεποιθήσεως, αναζητεί την επιβεβαίωση σε εφήμερες σχέσεις.
Η Βιβή, διαλυμένη στην προσωπική της ζωή και με οικονομικά προβλήματα να την πνίγουν, ξοδεύεται σε καταδικασμένες καταστάσεις.
Τα τρία αδέρφια είναι εγγόνια του Τάκη και της Αμαλίας· ή μήπως όχι; Μια απροσδόκητη έρευνα για το παρελθόν της οικογένειας θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα και θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι, όσο κι αν άλλαξαν οι εποχές και οι συνθήκες, η μαγική δύναμη του έρωτα διαπερνά τον χώρο και τον χρόνο, μπορεί να δικαιώσει το χθες και να συνταράξει το σήμερα.

ένας ATIMAΣΜΕΝΟΣ Ασασίνος - ένας μυστικός πράκτορας - μια αποστολή εξιλέωσης

1862. Καθώς το Λονδίνο βρίσκεται στη δίνη της Βιομηχανικής Επανάστασης, ο πρώτος υπόγειος σιδηρόδρομος του κόσμου είναι υπό κατασκευή. Η ανακάλυψη ενός πτώματος στο εργοτάξιο θα δώσει το έναυσμα για το πιο αμείλικτο κεφάλαιο στην πανάρχαια μάχη ανάμεσα σε Ασασίνους και Ναΐτες.
Δρώντας καταχθόνια, ένας Ασασίνος με σκοτεινά μυστικά προσπαθεί να σπάσει τον κλοιό των Ναϊτών στην πρωτεύουσα του έθνους.
Σύντομα η Αδελφότητα θα τον μάθει ως Χένρι Γκριν, μέντορα του Τζέικομπ και της Ίβι Φράι. Προς το παρόν αποκαλείται Το Φάντασμα.

Το Assassin’s Creed: Υπόκοσμος είναι το όγδοο συναρπαστικό μυθιστόρημα του Oliver Bowden που διαδραματίζεται στον καθηλωτικό κόσμο του Assassin’s Creed

Οι ερωτήσεις που θέτουμε στον εαυτό μας βρίσκονται στον πυρήνα του τρόπου με τον οποίο ακούμε, συμπεριφερόμαστε, σκεφτόμαστε και χτίζουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους – είτε ως άτομα είτε ως οργανισμοί ή εταιρείες.
Κανείς όμως δεν μας έμαθε πώς να κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις, ερωτήσεις που μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρη τη ζωή μας, να αλλάξουν το μέλλον μας και να μας ανοίξουν νέους δρόμους, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί ένα πολύτιμο εγχειρίδιο, που μας υποδεικνύει τον τρόπο να επιλέγουμε με συνέπεια εκείνες τις ερωτήσεις οι οποίες θα μας οδηγήσουν στην επιτυχία.
Αυτή η τεχνική, που ονομάζεται Διερωτηματική Σκέψη, προωθεί την καινοτομία, αυξάνει την παραγωγικότητα και δημιουργεί πιο ικανοποιητικές διαπροσωπικές σχέσεις. Με τις κατάλληλες ερωτήσεις μπορούμε να επιτύχουμε τα πάντα, αποκτώντας:
• αυτεπίγνωση
• δυνατότητα αυτοπροσδιορισμού
• διάθεση συνεχούς βελτίωσης
• προσαρμοστικότητα
• ευελιξία και οργανωτική σκέψη

Η Marilee Adams, μέσω της προσωπικής ιστορίας του Μπεν Νάιτ, ηγετικού στελέχους μιας μεγάλης εταιρείας, μας παρουσιάζει την τεχνική της Διερωτηματικής Σκέψης βήμα βήμα, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον ρόλο της στην επίλυση επαγγελματικών προβλημάτων αλλά και στη βελτίωση της προσωπικής μας ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου