ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ


ΑΔΕΛΦΟΣ ΑΝΤΙ ΑΔΕΛΦΟΥ (ROSLUND THUNBERG)

Η αυτοτελής συνέχεια του συναρπαστικού Χορού της αρκούδας

Ο Λίο καθαρίζει το αίμα στο χολ –είναι μόλις δεκατεσσάρων χρονών. Πρέπει να φροντίσει τα μικρότερα αδέλφια του –ο πατέρας τους είναι στη φυλακή και η μητέρα τους στο νοσοκομείο. Και έχει αποφασίσει πώς θα το κάνει: Θα μεταμφιεστεί και θα κάνει την πρώτη του ληστεία…

Πολλά χρόνια αργότερα, ο Λίο αποφυλακίζεται μετά την πολυετή καταδίκη του για τις πολυάριθμες –και υπερβολικά βίαιες– ληστείες τραπεζών που διέπραξε με τα αδέλφια του. Ο Λίο έχει πλέον έναν και μοναδικό στόχο: να κάνει την τέλεια ληστεία και να αρπάξει «αυτά που δεν υπάρχουν», τα χρήματα που έχει ξεχάσει η ίδια η κοινωνία.

Τούτη τη φορά είναι αποφασισμένος. Δεν θα ανακατέψει τα αδέλφια του. Αλλά ξαφνικά συμβαίνει αυτό που δεν έπρεπε να συμβεί. Ένα λάθος που θα δώσει την ευκαιρία στον επιθεωρητή Τζον Μπρονκς να εμπλακεί στην υπόθεση και ν’ αλλάξει τους όρους. «Αν μπλέξεις τον αδελφό μου, θα μπλέξω κι εγώ τον δικό σου!»

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ (BORIS AKUNIN)

Μια περιπέτεια του θρυλικού ντετέκτιβ Φαντόριν

Διεθνείς συνωμοσίες, Καυκάσιοι ληστές, ο εγκληματικός υπόκοσμος της Μόσχας του δέκατου ένατου αιώνα και μια ακαταμάχητη, μοιραία γυναίκα…

Ο Εράστ Πετρόβιτς Φαντόριν έλπιζε σε μια ήσυχη επιστροφή στην πατρίδα μετά από μια περιπετειώδη περιπλάνηση έξι χρόνων, αλλά θα βρεθεί σύντομα μπλεγμένος σε πολιτικές δολοπλοκίες και σκάνδαλα της τσαρικής Αυλής. Ο παλιός του φίλος, στρατηγός Σόμπολεφ –ο διάσημος «Ρώσος  Αχιλλέας»– έχει βρεθεί νεκρός σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, και ο Φαντόριν υποψιάζεται εγκληματική ενέργεια.

Χρησιμοποιώντας τις ξακουστές πλέον αναλυτικές του ικανότητες –που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα είκοσι έξι του χρόνια– ο Φαντόριν ξεκινά μια έρευνα στην οποία τα όρια μεταξύ πολιτικής και προσωπικής ζωής θολώνουν επικίνδυνα. Με τη βοήθεια των θαυμαστών δεξιοτήτων του στις ανατολίτικες πολεμικές τέχνες, τις οποίες απέκτησε όταν ζούσε στην Ιαπωνία, ο εκκεντρικός και πολυμήχανος ήρωάς μας θα επιχειρήσει να μάθει, όχι τόσο το ποιος, αλλά το γιατί…

«Ένας Ρώσος Σέρλοκ Χολμς που μιλά ιαπωνικά και αγγλικά, γνωρίζει πολεμικές τέχνες και στο πέρασμά του οι γυναίκες λειώνουν… Γιατί σας φαίνεται παράξενο που έχει ξελογιάσει εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο;» –The Wall Street Journal

ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ (MARGARET PEMBERTON)

Ο πόλεμος τους βρίσκει στην Κρήτη. Και θα τους φέρει πιο κοντά –ή θα τους χωρίσει!

Η Έλλα, η Κέιτ και η Δάφνη –Αγγλίδες, φίλες, απόφοιτες της Οξφόρδης, παθιασμένες με την αρχαιολογία– έρχονται στην Κνωσσό λίγα χρόνια πριν από το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Δάφνη αρχικά απολαμβάνει τη ζωή και τον έρωτα, ενώ η Έλλα και η Κέιτ εργάζονται σκληρά σε μια ανασκαφή και αρχίζουν να φέρνουν στο φως σπουδαία ευρήματα.

Πολύ σύντομα ερωτεύονται και αυτές, γνωρίζουν χαρές και απογοητεύσεις, μαγεύονται από το νησί, τους κατοίκους του, τα έθιμά τους.

Κι έπειτα έρχεται ο πόλεμος… Ακολουθούν σκληρές μάχες, αντίσταση, θρίαμβοι, θάνατοι… πάντα με φόντο τα δύσβατα βουνά της Κρήτης. Οι Βρετανοί που βρίσκονται στο νησί στέκονται με αυταπάρνηση στο πλευρό των κατοίκων που πολεμούν με όλες τους τις δυνάμεις, πρόθυμοι να δώσουν και τη ζωή τους για τη λευτεριά.

Οι φιλίες, οι έρωτες, όλες οι ανθρώπινες σχέσεις που σφυρηλατήθηκαν στους χώρους των ανασκαφών δοκιμάζονται μέχρι τα όριά τους.

Γιατί ο πόλεμος μετατρέπει τους φίλους σε εχθρούς, και τους εραστές σε αγωνιστές...  

«Η Μάργκαρετ Πέμπερτον είναι μια από τις καλύτερες συγγραφείς μυθιστορημάτων εποχής.

Η πένα της είναι σκληρή και τολμηρή συνάμα…» –The Bookseller

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΙΜΩΛΙΑ (C.J.TUDOR)

Κανείς μας δεν κατάλαβε πότε άρχισαν όλα… Όταν αρχίσαμε να ζωγραφίζουμε τα ανθρωπάκια από κιμωλία ή όταν αυτά άρχισαν να εμφανίζονται από μόνα τους;

Το καλοκαίρι του 1986 μια παρέα δωδεκάχρονων παιδιών πηγαίνει στο πανηγύρι του Αντέρμπερι, μιας κωμόπολης στη νότια Αγγλία. Είναι ο Έντι, ο Γκαβ, ο Μίκι, ο Χόπο και η Νίκι, η κόρη του ιερέα. Ένα μεγαλύτερο κορίτσι τραυματίζεται βαριά στο λούνα παρκ και ο Έντι βοηθά στη διάσωσή της μαζί με τον νέο δάσκαλο του σχολείου, τον κύριο Χάλοραν, τον άνθρωπο κιμωλία…

Όταν ο Μίκι επιστρέφει στο Αντέρμπερι μετά από τριάντα χρόνια, ανακοινώνει στον Έντι ότι θα γράψει βιβλίο για τα γεγονότα του 1986 και ζητά τη βοήθειά του. Την επόμενη μέρα, ο Μίκι βρίσκεται πνιγμένος στο ίδιο ποτάμι όπου είχε πνιγεί και ο αδερφός του…

Ένα ασθματικό θρίλερ στα χνάρια του Stephen King.
Αφήστε τα φώτα ανοιχτά!

«Ο Άνθρωπος Κιμωλία θα σας θυμίσει το Αυτό του Στίβεν Κινγκ. Με γρήγορη και πανέξυπνη πλοκή, η Tudor αποτυπώνει την κλειστή, σχεδόν απειλητική ατμόσφαιρα ενός μικρού χωριού. –Kirkus Review

 «Ένα πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο… σκοτεινό σαν τα πιο μαύρα παραμύθια των Αδερφών Γκριμ!  –Publishers Weekly

Η ΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ ΆΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (STEPHEN KING)


Καλωσορίσατε στον κόσμο των σκιών. Απολαύστε το ταξίδι!

«Θα επισκεφτούμε μέρη άγνωστα και σκοτεινά, αλλά νομίζω ότι ξέρω τον δρόμο.
Απλώς μην αφήσετε το χέρι μου…»

Σε αυτή την καθηλωτική συλλογή ανατριχιαστικών διηγημάτων –στην οποία περιλαμβάνεται και η εκπληκτική νουβέλα «Η ομίχλη», που μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο, ο ανυπέρβλητος μετρ της αγωνίας παρασέρνει τον ανυποψίαστο αναγνώστη σ’ ένα φανταστικό ταξίδι στη χώρα όπου βασιλεύουν οι σκιές των πιο απόκρυφων φόβων μας.

Τραγουδούν οι νεκροί;

«Ευφάνταστα, απολαυστικά, διαβολικά διηγήματα… Ο Κινγκ αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι είναι κορυφαίος αφηγητής.» –Associated Press

«Μια ανθολογία διηγημάτων που… ίσως αφήσει τον αναγνώστη σε κατάσταση σοκ.» –Sunday Telegraph

«Εντυπωσιακό, ευρηματικό… Ο Στίβεν Κινγκ στο απόγειο του ταλέντου του!» –New York Daily News

Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ (ANGELA MARSONS)

Ένα εθιστικό θρίλερ από τη συγγραφέα των best seller

Δύο κορίτσια εξαφανίζονται. Μόνο το ένα θα επιστρέψει…

Το μήνυμα των απαγωγέων είναι ξεκάθαρο: Το ζευγάρι που θα προσφέρει το μεγαλύτερο ποσό θα πάρει πίσω την κόρη του. Το άλλο δεν θα την ξαναδεί. Αυτοί είναι οι κανόνες. Το ένα παιδί θα πεθάνει.

Οι εννιάχρονες φίλες Τσάρλι και Έιμι εξαφανίζονται και οι οικογένειές τους βυθίζονται σ’ έναν εφιάλτη. Ένα μήνυμα στο κινητό επιβεβαιώνει το αδιανόητο: Τα κορίτσια έπεσαν θύματα απαγωγής. Όταν όμως ένα δεύτερο μήνυμα φέρνει τη μια οικογένεια αντιμέτωπη με την άλλη για τη ζωή των παιδιών τους, ο χρόνος για την ντετέκτιβ Κιμ Στόουν αρχίζει να μετράει κυριολεκτικά αντίστροφα.

Οι έρευνες αποκαλύπτουν μια σειρά από πτώματα, οι αδίστακτοι δολοφόνοι μοιάζουν να βρίσκονται διαρκώς ένα βήμα μπροστά, και η Στόουν συνειδητοποιεί πως οι πιθανότητες να επιστρέψουν τα κορίτσια ζωντανά στα σπίτια τους λιγοστεύουν κάθε ώρα που περνάει.

Ίσως το κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης να είναι η αποκάλυψη των σκοτεινών μυστικών που κρύβει το παρελθόν κάθε οικογένειας. Διαφορετικά, κάποιο από τα δύο κορίτσια θα πληρώσει το υπέρτατο τίμημα.

Και η Κιμ έχει αρχίσει να φοβάται ότι δεν θα μείνει ούτε η ίδια ζωντανή έως το τέλος…

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΤΙ (SIMON SINEK)

Ένα βιβλίο για όσους θέλουν να εμπνεύσουν τους άλλους …και για όσους θέλουν κάποιον να τους εμπνεύσει.  

Ο Σάιμον Σίνεκ ηγείται ενός κινήματος που έχει στόχο να οικοδομήσει έναν κόσμο στον οποίο οι περισσότεροι από εμάς θα αντλούμε έμπνευση από τη δουλειά που κάνουμε. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη παρακολουθήσει την ομιλία του στο TED.com για το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τον λόγο για τον οποίο κάνουμε ό,τι κάνουμε. Στο βιβλίο του Ξεκινήστε από το Γιατί, ο Σίνεκ πηγαίνει αυτή την ιδέα ακόμα παραπέρα.

Κάθε άτομο ή εταιρεία μπορεί να εξηγήσει τι κάνει. Ορισμένοι μπορούν να εξηγήσουν σε τι διαφέρουν ή είναι καλύτεροι, αλλά ελάχιστοι μπορούν να εκφράσουν με σαφήνεια το γιατί. Το ΓΙΑΤΙ δεν έχει να κάνει με τα χρήματα ή το κέρδος –αυτά είναι αποτελέσματα. Το ΓΙΑΤΙ είναι αυτό που εμπνέει εμάς και όσους βρίσκονται γύρω μας.

Από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μέχρι τον Στιβ Τζομπς και τους αδελφούς Ράιτ, οι ηγέτες που εμπνέουν τους ανθρώπους σκέφτονται, ενεργούν και επικοινωνούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο –σε πλήρη αντίθεση με αυτό που κάνουν οι υπόλοιποι. Αντλώντας από ένα ευρύ φάσμα ιστοριών βγαλμένων από τη ζωή, ο Σίνεκ περιγράφει σε αυτό το βιβλίο το πλαίσιο με βάση το οποίο μπορεί να οικοδομηθεί μια εταιρεία, να οργανωθεί ένα κίνημα ή να εμπνευστούν οι άνθρωποι.
Όλα ξεκινούν από το ΓΙΑΤΙ!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου