ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


Η ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ (ALL LAND)

Καινούργιο όνομα.
Καινούργια οικογένεια.
Ο λαμπερός.
Καινούργιος.
Εαυτός μου.
Η μητέρα της Άννι είναι σίριαλ κίλερ.
Ο μόνος τρόπος για να τη σταματήσει είναι να την καταδώσει στην αστυνομία.
Μάνα και κόρη θα χωριστούν, αλλά δεν θα ξεχάσουν η μία την άλλη.
Με καινούργιο όνομα -Μίλι- και με καινούργια ανάδοχη οικογένεια, το κορίτσι ελπίζει πως θα κάνει μια νέα αρχή. Πλέον μπορεί να είναι όποια θέλει.
Όμως καθώς πλησιάζει η δίκη της μητέρας της, τα μυστικά του παρελθόντος δεν αφήνουν τη Μίλι να κλείσει μάτι.
Γιατί η μαμά της Μίλι είναι σίριαλ κίλερ.
Και το αίμα νερό δεν γίνεται...


Σ' ΑΦΗΣΑ (CLARE MACKINTOSH)

Ήταν ένα τραγικό ατύχημα. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Δεν θα μπορούσε να το αποτρέψει. Ή μήπως θα μπορούσε;

Σε κλάσματα του δευτερολέπτου ο κόσμος της Τζένα Γκρέι βυθίζεται στον εφιάλτη. Η μόνη της ελπίδα να βγει από αυτόν είναι να αφήσει τα πάντα πίσω της και να κάνει μια καινούργια αρχή. Θα εγκατασταθεί σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα στην ακτή της Ουαλίας αλλά οι φόβοι, η θλίψη και οι αναμνήσεις της από εκείνη τη βάναυση νοεμβριάτικη νύχτα που της άλλαξε τη ζωή θα τη στοιχειώνουν. Σιγά σιγά η Τζένα βλέπει πως ίσως το μέλλον της να της επιφυλάσσει κάποιες ευτυχισμένες στιγμές αλλά το παρελθόν της δεν θα αργήσει να αναδυθεί οδηγώντας στη συντριβή…

ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΠΕΡΑΣΜΑ (LONE THEILS)

Όταν η δηµοσιογράφος Νόρα Σαν, ανταποκρίτρια του δανέζικου εβδοµαδιαίου περιοδικού Globalt στο Λονδίνο, αγοράζει µια βαλίτσα από ένα παλαιοπωλείο, βρίσκεται ενώπιον µιας πολύ παράξενης ανακάλυψης. Στην ξεχασµένη βαλίτσα περιέχονται διάφορες πολαρόιντ, µεταξύ των οποίων και η φωτογραφία δύο νεαρών κοριτσιών απ’ τη Δανία που εξαφανίστηκαν σε ένα φεριµπότ ταξιδεύοντας προς Αγγλία το 1985. Η επαγγελµατική περιέργειά της ξυπνά και πριν προλάβει να το συνειδητοποιήσει µπλέκεται σε µια έρευνα που περιλαµβάνει αλλεπάλληλα ταξίδια µεταξύ Κοπεγχάγης και Λονδίνου, άπειρες συνεντεύξεις µε µάρτυρες, αλλά και συναντήσεις µε πρόσωπα από το παρελθόν της. Τα βήµατά της θα την οδηγήσουν σ’ έναν σίριαλ κίλερ που εκτίει ισόβια κάθειρξη σε µια διαβόητη βρετανική φυλακή, καθώς η αναζήτηση της αλήθειας για την τύχη των δύο εξαφανισµένων κοριτσιών αποδεικνύεται πολύ πιο επικίνδυνη αποστολή απ’ ό,τι είχε φανταστεί…

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το αστυνομικό μυθιστόρημα της δανέζας Lone Theils γοητεύει τόσο χάρη στο μαύρο χιούμορ και τη νοσταλγική διάθεση για τη δεκαετία του 1980 με την οποία είναι ποτισμένο όσο και στην τολμηρή και συναρπαστική ηρωίδα του.

ΧΕΡΙΑ ΜΙΚΡΑ (ANDRES BARBA)

Σε ένα ορφανοτροφείο θηλέων, καταφτάνει η εφτάχρονη Μαρίνα μετά τον θάνατο των γονιών της σε αυτοκινητιστικό. Η διαφορετικότητα του καινούργιου κοριτσιού αλλάζει τις ισορροπίες στο ίδρυμα. Καθώς η Μαρίνα παλεύει να βρει τη θέση της, επινοεί ένα παιχνίδι στους κανόνες του οποίου υποβόσκει μια έμμονη βία. Η επιθυμία, σαν αίνιγμα ή σωτηρία, ιδωμένη εναλλάξ μέσα από την οπτική της Μαρίνας κι αυτήν των άλλων κοριτσιών, με υπνωτιστικό, λυρικό ρυθμό, μας υποβάλλει μια αίσθηση διφορούμενου και τρομερού• γιατί ο φόβος είναι ακόμα πιο φοβερός στον βαθμό που είναι αόριστος.

ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ (ERNESTO SABATO)

«Όλοι ξέρουν ότι σκότωσα τη Μαρία Ιριµπάρνε Χάντερ. Όµως κανείς δεν ξέρει πώς τη γνώρισα, ποια ήταν ακριβώς η σχέση µεταξύ µας και πώς µου µπήκε η ιδέα να τη σκοτώσω. Θα προσπαθήσω να τα διηγηθώ όλα αµερόληπτα γιατί, αν και υπέφερα πολύ εξαιτίας της, δεν έχω την ανόητη αξίωση να είµαι τέλειος».

Ο Ερνέστο Σάµπατο (1911-2011), µαέστρος της γλώσσας, αλλά και βαθύς γνώστης της ψυχολογίας και της ψυχανάλυσης, θεωρείται ίσως ο µεγαλύτερος σύγχρονος συγγραφέας της Αργεντινής και ένας από τους σηµαντικότερους της Λατινικής Αµερικής. Στο αριστουργηµατικό µυθιστόρηµά του Το τούνελ αφηγείται µια καταστροφική ιστορία έρωτα, πάθους και ζήλιας που καταλήγει στο έγκληµα.

Η ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (JOSEPH KESSEL)

Η Σεβερίν Σεριζί είναι μια όμορφη μεγαλοαστή που ζει στο Παρίσι. Απολαμβάνει απλόχερα τα πάντα. Αγαπά τον γοητευτικό άντρα της αλλά πίσω, από αυτή τη φαινομενική ευτυχία, κρύβεται ένα αίσθημα δυστυχίας και ανικανοποίητου. Η Σεβερίν, κυριευμένη από ανείπωτες ερωτικές φαντασιώσεις, προσπαθεί να βρει μια ισορροπία στη ζωή της, πράγμα αδύνατο, και τελικά μια μέρα χτυπάει την πόρτα ενός οίκου ανοχής ζητώντας να δουλέψει εκεί. Έτσι, μεταμορφώνεται στην «Ωραία της ημέρας», μια περιζήτητη πόρνη που ικανοποιεί τις πιο αλλόκοτες επιθυμίες των πελατών της. Το απόγευμα, επιστρέφει στο πολυτελές διαμέρισμά της και στον ανυποψίαστο σύζυγό της. Το δράμα ελλοχεύει…
Μια αμείλικτη καταγραφή του πάθους. Μια περιπέτεια του συναισθήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου