ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΩΚΕΑΝΟΣ


1.ΟΝΕΙΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ (ΝΟΥΡΙΑ ΠΡΑΛΑΣ)

Bαρκελώνη, 1917. Ο νεαρός Αντρέου Μουλίνς έχει έναν ξεκάθαρο στόχο: να ανεβάσει το κατάστημα Σάντα Εουλάλια στο υψηλότερο βάθρο του κόσμου της υψηλής ραπτικής.

            Ο Φεράν Κλος είναι ένας γοητευτικός νέος παθιασμένος με το σχέδιο. Είναι αποφασισμένος να εγκαταλείψει την ιατρική προκειμένου να καταρτιστεί ως καλλιτέχνης. Στο Παρίσι, καθώς έρχεται σε επαφή με ζωγράφους και μποέμ, βρίσκει την ελευθερία. Αυτό το όνειρο διαρκεί ελάχιστα, καθώς ο πατέρας του τον υποχρεώνει να γυρίσει πίσω και να δεχτεί μια θέση εργασίας στο Σάντα Εουλάλια.
            Η Λάια Καλμπέτ είναι κόρη της πρώτης μοδίστρας του Σάντα Εουλάλια. Είναι μια όμορφη και ξεχωριστή κοπέλα, η καλύτερη φίλη της
Ρουζέ, της νεαρής κληρονόμου και συνιδιοκτήτριας του Σάντα Εουλάλια. Η σχέση των δύο κοριτσιών θα αλλάξει για πάντα όταν η μία από τις δύο θα ανακαλύψει πως αγαπούν τον ίδιο άντρα...

2.Η ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ (ΜΑΙΡΗ ΚΙΟΥΜΠΙΚΑ)


Μια τυχαία συνάντηση, άνθρωποι συναρπαστικοί και μυστηριώδεις, ένας ιστός από ψέματα, συνθέτουν το νέο συναρπαστικό και περίπλοκο ψυχολογικό θρίλερ, από τη διεθνώς διακεκριμένη συγγραφέα του βιβλίου Το Καλό Κορίτσι, Mαίρη Κιούμπικα.


Η Χέιντι βλέπει μια παράξενη νεαρή κοπέλα στην αποβάθρα του τρένου κάτω από βροχή, να σφίγγει στην αγκαλιά της ένα μωρό. Η κοπέλα επιβιβάζεται βιαστικά στο τρένο και χάνεται. Όμως για έναν παράξενο λόγο, η Χέιντι δεν μπορεί να διώξει την κοπέλα αυτή από το μυαλό της. `Ανθρωπος ευαίσθητος και πονόψυχος εργάζεται σε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση και φροντίζει αδέσποτα ζώα και ανθρώπους που είναι σε ανάγκη. Όταν μια ημέρα γυρίζει στο σπίτι φέρνοντας μαζί της την άστεγη κοπέλα και το τεσσάρων μηνών μωρό της, ο άνδρας της και η κόρη της θα αντιδράσουν έντονα...
Ωστόσο η Χέιντι είναι αποφασισμένη να βοηθήσει την άγνωστη και το μωρό της. Της προσφέρει στέγη και προσπαθεί να την βοηθήσει να σταθεί στα πόδια της... Όμως όταν αρχίζουν να έρχονται στο φως σκοτεινά στοιχεία από την προηγούμενη ζωή της κοπέλας αυτής, θα φέρουν την Χέιντι ενώπιον ενός διλήμματος και μιας μεγάλης ασύμμετρης απειλής..

3.ΕΚΕΙΝΗ (ΦΙΛΙΠ ΤΖΙΑΝ)

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, η Μισέλ πέφτει θύμα βιασμού... Δεν θυμάται καθόλου τον άνδρα που της έχει επιτεθεί μέσα στο διαμέρισμά της, αλλά μερικές ημέρες μετά, έχει διαρκώς την αίσθηση ότι εκείνος βρίσκεται κάπου εκεί κοντά.
   Η αόρατη παρουσία του συνεχώς κάπου κοντά της, δίπλα της, πίσω της, τη στοιχειώνει. Το μυαλό της πέφτει στη δίνη μιας μνήμης που έρχεται από τα παλιά φέρνοντας εικόνες και γεγονότα που τα έχει θάψει στη λήθη. Αρχίζει να φοβάται ότι η ζωή της περιπλέκεται σε σημείο ανεξέλεγκτο, με έναν πρώην σύζυγο που έχει βρει καινούργια ερωμένη, ένα ιδιαίτερα ζηλιάρη εραστή, και με τον γυιό της να φρικάρει όταν μαθαίνει πως η κοπέλα του είναι έγκυος από έναν άλλον άνδρα.
    Ωστόσο η Μισέλ δεν ανέχεται τον ρόλο του θύματος. Όταν αρχίζει να λαμβάνει μηνύματα από τον βιαστή της, παίρνει προφυλάξεις και τελικά οδηγείται στην αποκάλυψη της ταυτότητάς του...!


Ένα ψυχολογικό θρίλερ που κρατά τον αναγνώστη
με την ψυχή στα δόντια,
γραμμένο από έναν μετρ της γαλλική λογοτεχνίας.
Στην ομώνυμη ταινία του Πωλ Βερχόφεν,
τον ρόλο της Μισέλ ενσαρκώνει εκπληκτικά
η σπουδαία Ιζαμπέλ Υπέρ.

4.ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΩΜΟΣΙΟΣ)

O μικρός Λύκιος, ο ορφανός πρίγκιπας του μεγάλου οίκου των Λαβδακιδών, μεγαλώνει ήσυχα κι ευτυχισμένα στην πόλη του Ήλιου, μαζί με τον Κλείνο, φίλο και προστάτη του. Στο κέντρο της πόλης δεσπόζει
πάντα το μυστηριώδες άγαλμα του Μαρμαρωμένου Βασιλιά που κανείς δεν γνωρίζει την ιστορία του  κι ας είναι το οικείο έμβλημα της πόλης.
Ωστόσο οι ειρηνικές ημέρες περνούν, τις διαδέχεται μια σκοτεινή εποχή που φέρνει στον λαό τη δυστυχία και τοντρόμο. Αόρατοι εχθροί σφαγιάζουν ανυποψίαστους πολίτες και κοπάδια εξαφανίζονται από τα βοσκοτόπια τους...
Η χώρα σταδιακά βυθίζεται στον τρόμο και σκλαβώνεται από αλλόκοτα πλάσματα που μοιάζουν με κανονικούςανθρώπους...
Τελχίνες και Τιτάνες, πλάσματα με υπερφυσικές ικανότητες κατακυριεύουν την πόλη του Ήλιου και τη βυθίζουν στο σκότος. Μοναδική ελπίδα, ο ΜαρμαρωμένοςΒασιλιάς...

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα φαντασίας και αμείωτης περιπέτειας που αναβιώνει κινηματογραφικά τα πιο συναρπαστικά και λιγότερο γνωστά κομμάτια της ελληνικής μυθολογίας και βιογραφεί ήρωες που σφράγισαν την ιστορία μας.

5.ΜΑΡΑ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ)

Στα ταραγμένα Βαλκάνια των μεσαιωνικών χρόνων, που γίνονται χωνευτήρι λαών και πολιτισμών και οι συγκρούσεις, οι ταραχές και οι σκοπιμότητες βασιλεύουν, μια νεαρή πριγκίπισσα θασηκώσει στους ώμους της ένα δυσβάστακτο καθήκον: να φιλιώσειμε την ίδια της τη ζωή τόσο αλληλοσυγκρουόμενους κόσμους.
            Κόρη του δεσπότη της Σερβίας, με μάνα την Ελληνίδα ΕιρήνηΚαντακουζηνού, επρόκειτο να παντρευτεί τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, ωστόσο τελικά θα γίνει σύζυγος του σουλτάνου Μουράτ Β’και τιμημένη μητριά του Μωάμεθ Β' του Πορθητή.
Παρακολουθώντας τον βίο της, ξετυλίγεται στα μάτια του αναγνώστη όλη η τοιχογραφία μιας εποχής ταραχώδους: οι εμφύλιεςδιαμάχες, οι σφοδροί έρωτες, οι αιματηροί πόλεμοι, οι ανατριχιαστικές σφαγές και γενοκτονίες, αλλά και οι σκοτεινές δολοπλοκίεςκαι οι αδίστακτες μάχες εξουσίας που καθόρισαν την ιστορία όχιμόνο των Βαλκανίων αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης τα κρίσιμαχρόνια του 15ου αιώνα.

Για άλλη μια φορά ο καταξιωμένος συγγραφέας Γιώργος Λεονάρδος καταφέρνει να συνδυάσει στο έργο του τον καταιγιστικό ρυθμό του μοντέρνου μυθιστορήματος με την επιστημονική τεκμηρίωση του ιστορικού αφηγήματος, αλλά και τον εικονοπλαστικό δυναμισμό κινηματογραφικής ταινίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου