ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΔΕΣ -ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΕΜΕΡΓΕΛΗΣ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

 


Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που καταγράφει τον αδυσώπητο αγώνα των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων στην Μαγνησία. 

Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου, ένας κοσμοπολίτης,ένας τυχοδιώκτης αναγκάζεται να αφήσει την γοητευτική Σμύρνη και να ταξιδέψει στην άλλη του πατρίδα, την Τουρκοκρατούμενη Μαγνησία.

Ψάχνει με διάφορους τρόπους να φυγαδεύσει έναν αρχαιολογικό θησαυρό για να μην πέσει όπως λέει στα χέρια των Τούρκων και καταστραφεί.

Οι συγκυρίες όμως δεν τον βοηθούν, καθώς εκείνη την περίοδο ετοιμάζεται μία εξέγερση.

 Οι Έλληνες μάχονται εναντίον των Τούρκων καθώς οραματίζονται την απελευθέρωσή τους και την ενσωμάτωσή τους με την μητέρα Ελλάδα.

Ο αγώνας αυτός δεν τον αφήνει ασυγκίνητο και έτσι μπλέκει σε μια περιπέτεια, που θα αλλάξει τον χαρακτήρα του και την μέχρι τότε ανέμελη ζωή του.

Ο συγγραφέας μέσα από το μυθιστόρημά του, περιγράφει τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, που για  πολλούς είναι άγνωστα.

Με απλή γραφή και καθημερινούς διαλόγους επισημαίνονται επίσης η προδοσία των Μεγάλων Δυνάμεων, όπως και η αντιπαλότητα των Ελλήνων που για ακόμη μία φορά δεν μπορούν να συμφωνήσουν και να συννενοηθούν για το καλό της Πατρίδας.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

1878. Ένας άντρας που ζει ριψοκίνδυνα πέφτει θύμα ληστείας στα Χιώτικα, την πιο κακόφημη συνοικία της Σμύρνης. Ορκίζεται να πάρει εκδίκηση, αλλά, προτού καν επουλωθούν οι πληγές του, αναγκάζεται να αφήσει την κοσμοπολίτικη Ιωνία και να ταξιδέψει στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, στην επαναστατημένη Θεσσαλία. Στην προσπάθειά του να διασώσει έναν θησαυρό αμύθητης αξίας που ανακαλύφθηκε στον Βόλο βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα.

Παρασύρεται σε μια θανάσιμη περιπέτεια ενώ την ίδια στιγμή η βία και ο φόβος βασιλεύουν. Για να επιβιώσει, πρέπει να αψηφήσει κάθε κανόνα λογικής. Καθώς το Πήλιο παραδίδεται στις φλόγες του πολέμου, συνδέεται μ’ έναν Άγγλο δημοσιογράφο και ερωτεύεται μια γενναία γυναίκα από τη Μακρινίτσα, που ανατρέπει τα πάντα γύρω του.

Η σκοτεινή διπλωματία και η προδοσία των Μεγάλων Δυνάμεων καθορίζουν τη ζωή του Λεβαντίνου τυχοδιώκτη, ο οποίος προσπαθεί να σταθεί όρθιος σ’ έναν κόσμο που καταρρέει. Ισορροπώντας ανάμεσα σε δύο πατρίδες, θα επιχειρήσει να κλείσει όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς.

Ένα μυθιστόρημα για τις πιο σκοτεινές μέρες της Θεσσαλικής Επανάστασης του 1878. Για τον τραγικό έρωτα δύο νέων που γεννιέται μέσα στη φωτιά του πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου