ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Ο ΑΣΒΟΣ - FREDRIK P WINTER -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ


Ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ από τα ωραία που σε κάνουν να ανατριχιάζεις, να ακούς παντού θορύβους, που σε κρατάνε σε αγωνία σε όλη την διάρκεια της ανάγνωσης.

Ο δολοφόνος είναι άτομο πέραν πάσης υποψίας, και εσύ μελετώντας τα στοιχεία προσπαθείς να εξιχνιάσεις τα εγκλήματα και να ανακαλύψεις ποιός μπορεί τελικά να είναι ο ¨ΑΣΒΟΣ ¨ όπως τον αποκαλούν οι αστυνομικοί.

Δεν θέλω να πω πολλά για το βιβλίο για να έχει σασπένς η υπόθεση σε όσους επιλέξουν να το διαβάσουν και σε όσους αγαπούν τα καλά αστυνομικά θρίλερ.

Είναι ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα που μας χάρισε ο συγγραφέας, με γλαφυρές περιγραφές, κάποιες μεταφυσικές ιδιότητες ,στρωτή γραφή και ροή που κυλάει και δεν κουράζει έως την τελευταία του σελίδα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Κάθε χρόνο τη νύχτα της 6ης Νοεμβρίου ένας κατ’ εξακολούθηση δολοφόνος που τον αποκαλούν Ασβό εισβάλλει από το πάτωμα του υπογείου στο σπίτι του θύματος που έχει επιλέξει. Σέρνει το θύμα του μέσα στο έδαφος και εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει ίχνη.

Ένα πρωί, η εκδότρια Άνικα Γκράνλουντ βρίσκει ένα λασπωμένο χειρόγραφο έξω από την πόρτα του γραφείου της. Φέρει τον τίτλο «Είμαι ο Ασβός» και αποτελεί τη νοσηρή βιογραφία ενός κατά συρροή δολοφόνου που ζει κάτω από τη γη. Η Άνικα βλέπει σε αυτό μια ευκαιρία να σώσει τον εκδοτικό της οίκο, που απειλείται με πτώχευση αν δεν βρεθεί άμεσα ένα μπεστ-σέλερ. Αποφασίζει να το εκδώσει, αν και γνωρίζει ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις. Η αμφιλεγόμενη απόφασή της την οδηγεί σε βαθιά σκοτάδια που νόμιζε πως είχε θάψει από παιδί.

Ποιος είναι ο Ασβός; Ποιος έγραψε το βιβλίο; Και ποιος ελλοχεύει κάτω από το έδαφος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου