ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ

Κινηματογραφικό και καλογραμμένο βιβλίο με όμορφο σκηνικό και εξαιρετική πλοκή όπου διαδραματίζεται στη γραφική Τοσκάνη με έντονες και λυρικές περιγραφές και που περιλαμβάνει ιστορικά, θρησκευτικά, πολιτικά, κοινωνικά, ρομαντικά στοιχεία. Πλοκή τοποθετημένη στην ιστορική περίοδο του Β.Παγκοσμίου Πολέμου με τις ναζιστικές θηριωδίες στην Φλωρεντία της Ιταλίας σ' ένα άλλο πολιτισμό με την δική της κουλτούρα και την πολιτιστική της ιστορία και με την άνοδο του φασισμού εκείνης της εποχής. Η καθήλωση του αναγνώστη είναι δεδομένη από την πρώτη σελίδα του.
Η συγγραφέας μέσω των περιγραφών και της όμορφης δομής δημιούργησε ένα ανάγνωσμα όπου διαβάζοντάς το ταυτίζεσαι με τον κάθε ήρωα της ιστορίας και συμπορεύεσαι μαζί τους σε κάθε βήμα τους,νιώθοντας τα εκάστοτε συναισθήματα τους αλλά και με αυτά που ήρθαν αντιμέτωποι στην ζωή τους με τις κάθε δυσκολίες τους,αλλά και τις όμορφες στιγμές και κάτω από τις συνθήκες μίας βάρβαρης δικτατορίας που επικρατούσε στην Ιταλία και με τα διάφορα τραγικά γεγονότα που διαδραματίσθηκαν. Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Διόπτρα που μας δίνουν την δυνατότητα τέτοιων αναγνωσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου